Search

Tips die je kunt doen tegen klimaatverandering

Deel artikel

Het klimaat verandert en ondanks dat we als persoon en individu zeer weinig invloed kunnen uitoefenen hebben we toch meer mogelijkheden om er iets aan te doen dan je misschien zou denken. Zo zijn er tal van opties die je samen kunt ondernemen. Zo kan je er voor kiezen om het water korter te laten stromen of je kachel iets korter aan te houden. Maar wat maakt nu echt het verschil en wat kun je zelf doen om CO2 of stikstof neutraal te worden. We hebben de artikelen er op nageslagen en zijn tot deze 5 handige tips gekomen om jou te helpen de wereld energieneutraal te maken.

Handige tips

Tip 1: trek eens wat vaker iets warmers aan. Je kunt er voor kiezen om  een trui aan te doen of wat warmere kleding in plaats van de verwarming aan te zetten wanneer het nog maar slechts 19 graden is binnen. Dat scheelt echt enorm in de energierekening en voor het klimaat.

Tip 2: Koop een elektrische pomp die jouw muren verwarmd zodat je de wind die tegen de muren slaat wordt opgewarmd en de warmte vanuit je muren komt ipv de verwarming. Het effect is net als een vloerverwarming maar dan in de muur verwerkt.

Tip 3: Neem een zonnepaneel en plaats me op je schuur. Je hoeft niet perse je huis te vullen met zonnepanelen omdat je vaak meer stroom opwekt dan dat je nodig hebt en de rest terugvloeit in het netwerk. Je kunt ook kleinschaliger denken en een zonnepaneel op je schuur plaatsen om zo voldoende stroom op te wekken en het netwerk niet te belasten Climate KIC heeft hier een artikel over geschreven.

Tip 4: Neem een klein elektrisch kacheltje en verwarm alleen de ruimte die je nodig hebt. Gas is nu eenmaal duurder dan stroom en wanneer je enkel een kleine ruimte hoeft op te warmen is een kacheltje al voldoende

Tip 5: Schaf een houtkachel aan en sprokkel hout in het bos en laat het drogen. Dan heb je al snel een klein vuurtje dat veel warmte af geeft. Zo hou je de ruimte warm en is het nog gezellig ook.

Een medewerker van Goww.nl gaf aan dat wanneer je je kachel op een juist plek installeert je het meeste profijt van hebt. Zo kun je een kachel beter wat van de muur af zetten.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust