Zoek

Tips bij het kopen van een wipstoeltje

Deel artikel

Een wipstoeltje is een onmisbaar element in ieder huishouden met een baby! Het voeden van je kind wordt veel gemakkelijker, wanneer je dit in een wipstoeltje doet. Daarbij leert je kind de wereld ontdekken vanuit deze stoel. Er zijn verschillende soorten wipstoeltjes te koop, wat het soms lastig maakt om een keuze te maken. In dit artikel vind je verschillende tips, die je helpen om tot een weloverwogen keuze te komen bij de aankoop van een wipstoel voor je baby.

Tip: de wipstoeltjes van Chicco zijn absoluut een aanrader. Erg leuk voor je kindje en ook nog eens veilig!

Tip 1: let op de prijs van een wipstoel

Wipstoeltjes worden in verschillende soorten en modellen aangeboden. Simpele varianten kosten vaak niet meer dan circa 30 euro. Daar waar complexe modellen al snel een paar honderd euro kosten! Bij deze luxere varianten beweegt de wipstoel automatisch, kan deze vibreren en zorgt deze voor muziekjes. 

Tip 2: kijk naar de ergonomie van de stoel

Niet onbelangrijk is de ergonomie van een wipstoel. Zo moet de zitting van een wipstoeltje langer zijn dan de baby zelf. Het maakt dat het hoofdje, de benen en de rug van het kind ondersteund worden. Iets wat klachten op jonge leeftijd kan voorkomen! Kijk hierbij ook naar de mogelijkheid om het wipstoeltje iets te verstellen als je kind groter is. Jonge kinderen groeien erg snel, waardoor het vervelend is als het wipstoeltje al na een paar maanden vervangen moet worden. 

Tip 3: let op het tuigje en andere accessoires

Veel wipstoelen voor jonge kinderen zijn voorzien van een tuigje. Het voorkomt dat je kind uit de wipstoel kan vallen of hier zelf uit kan klimmen. Wel zo veilig! Let ook op de aanwezigheid van andere accessoires. Denk hierbij aan een speelboog of bijvoorbeeld een zonneklep. Dat laatste is erg handig, wanneer je de wipstoel ook in de tuin wilt gebruiken zomers.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust