Search

Thuiswerkplek inrichten? Let op deze 5 belangrijke punten!

Deel artikel

Werken vanuit huis werd de laatste jaren al steeds populairder. Door de coronacrisis is het aantal thuiswerkers nog eens extra gestegen. Als je regelmatig vanuit huis werkt, dan weet je exact hoe belangrijk een comfortabele werkplek is. We snappen heel goed dat je bij het inrichten van je thuiswerkplek de uitstraling en sfeer misschien wel het belangrijkste vindt. Toch is het juist ongelooflijk belangrijk om te letten op een ergonomische werkplek dat voor een gezonde werkhouding zorgt.

Van plan om je thuiswerkplek in te gaan richten? Dan is het belangrijk om op deze 5 belangrijke punten te letten!

1. Rustige ruimte in huis

Om urenlang ongestoord te kunnen werken op je thuiswerkplek is het van belang om je werkplek te maken op een rustige plek. Kies daarom een afgesloten ruimte waar je rustig kunt werken, zodat je productiviteit zo hoog mogelijk is tijdens het thuiswerken. Bij het kiezen van een ruimte is het belangrijk om een plek te kiezen die je af kunt sluiten en misschien nog wel belangrijk waar het voor jou fijn voelt om te werken.

2. Ergonomische werkplek

Een lange werkdag is vaak de oorzaak van vervelende rugpijn, nekpijn, schouderklachten of andere lichamelijke klachten. Een zittende houding is niet voor niets ongezond. Ons lichaam is er niet voor gemaakt om uren per dag zittend aan het werk te zijn. Daarom is het van groot belang om te investeren in ergonomische kantoormeubelen, zodat je thuiswerkplek ergonomisch ingericht kan worden. Dit betekent dat je werkplek helemaal afgesteld kan worden op je lichaam, waardoor je in een gezonde houding kunt werken.

Om het je lichaam zo comfortabel mogelijk te maken is het een belangrijk onderdeel een ergonomische bureaustoel. Dit is een bureaustoel dat helemaal afgesteld kan worden naar je lichaam, zodat je comfortabel zit. Verder is het ook van belang dat het bureau op de juiste hoogte afgesteld kan worden. Over bureaus gesproken.. de laatste jaren zijn zit sta bureaus razend populair geworden. Dit is een verstelbaar bureau waarachter je zowel zittend als staand kunt werken. Juist deze afwisseling is goed voor je lichaam en voorkomt lichamelijke klachten na lange werkdagen. Zelf ervaren? Probeer eens zit sta bureau van OfficeCity

3. Juiste verlichting

Daglicht is een belangrijke factor om een comfortabele thuiswerkplek te creëeren. Niemand wordt er vrolijk van om de hele dag te werken in een donkere ruimte met TL-verlichting. Kies daarom altijd voor een ruimte met daglicht. Werk je regelmatig door in de avond? Dan is fijne verlichting essentieel.

4. Opgeruimde werkplek

Een opgeruimd bureau en een nette ruimte werkt ontzettend fijn. Bij het inrichten van je thuiswerkplek is het handig om na te denken over hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Voldoende opbergruimte en handige bakjes maken het mogelijk om je thuiswerkplek opgeruimd te houden. Zo kan je productief aan de slag.

5. Zorg voor een functionele inrichting

Natuurlijk is het leuk om je kantoor in te richten met leuke accessoires om voor wat meer sfeer te zorgen. Houd daarbij wel in gedachten dat een thuiswerkplek bovenal functioneel moet zijn om in te werken.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust