Zoek

Thermo werkkleding wat is het precies?

Deel artikel

Wanneer de zomer voorbij is kan het best snel afkoelen in Nederland. Dus meer donkere, koude en regenachtige dagen. Veel mensen werken buiten in de bouw bijvoorbeeld. Dan kan het best koud worden als je daar elke dag moet staan. Daarom is de juiste werkkleding heel belangrijk voor harde werkers die buiten hun werk doen. Veel mensen in de bouw dragen daarom vaak thermo kleding onder hun werk kleding.

Wat is thermo kleding eigenlijk?

Je hebt er vast wel een keer van gehoord. Thermo kleding houd je warm als je buiten bezig bent of aan het sporten bent. Veel mensen denken dat je door thermo kleding meteen extra of automatisch warm krijgt. Dit is niet zo. Thermo kleding zorgt er niet voor dat als je het aantrekt dat het meteen warm is. De thermo kleding kan als je het aantrekt daarom ook koeltjes aanvoelen. Als je de thermo kleding aan hebt en begint te bewegen krijg je het warm net zoals als je ‘normale’ kleding aan zou hebben. De thermo kleding houdt in tegen stelling van normale kleding de warmte vast. Zo heb je het gedurende de dag het lekker warm. Thermo kleding voert zweet af via de buitenste/ 2e laag zo gaat het dus niet oncomfortabel zitten.

Hoe werkt thermo kleding het best?

Thermo kleding doet het best zijn werk als het direct op de huid ligt. Dat betekent dus geen andere kleding onder de thermo kleding aan doen. Dan heeft het dus geen zin als je de thermo kleding aan zou doen. Nu dat je weet hoe thermo kleding werkt moet je wel weten dat alleen thermo kleding je niet de hele dag warm zou houden. Je zal er wel andere kleding boven moet dragen.

Thermo kleding is echt bedoelt om onder je normale/werkkleding te dragen. Tijdens het werk kan je bijvoorbeeld je werk trui en je werk broek er gewoon overheen aan doen. Maak gebruik van het 3 lagen systeem. De onderste laag zorgt er voor dat zweet wordt afgevoerd en houdt de huid droog. Hier is thermo ondergoed heel goed voor. Daarna het je de tussen laag. Dit isoleert en voert het transpiratie vocht verder af naar buiten. Denk hierbij aan het shirt of trui.

Dan als laatst heb je de buiten laag. De laatste laag beschermt je tegen weersomstandigheden zoals regen, wind, sneeuw, en de kou. Een goede buiten laag zou een goed geïsoleerde jas zijn. Als je je lichaam op een lekkere aangename temperatuur laat dan kan je je werk veel fijner doen. Zo word je ook minder snel ziek. Zorgt wel dat je de goede maat hebt van de thermo kleding. Het is immers wel de eerste laag die je aan doen dus dit moet wel lekker zitten en hier moet je dus geen last van hebben.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust