Het is vervelend wanneer je een tattoo hebt en er niet meer gelukkig mee bent. We doen allemaal wel eens gekke dingen en het komt vaker voor dat mensen in een dronken bui of tijdens een avondje stappen in de tattooshop belanden. Om vervolgens wakker te worden met een afbeelding of tekst op de huid die ze eigenlijk helemaal niet willen. Gelukkig kun je tatoeages laten verwijderen, maar dat is geen eenvoudig proces. In onze blog vertellen we dan ook meer over tattoo verwijderen en wat er allemaal bij komt kijken.
Eerst zelf proberen om tattoo verwijderen
Veel mensen gaan eerst Googelen hoe ze een tattoo kunnen verwijderen en of ze dat ook zelf kunnen doen. Een handjevol fabrikanten van bepaalde crèmes beweren dat hun crème voor het verwijderen van een tatoeage is gemaakt, maar laat je niet foppen. Ondanks dat bepaalde crèmes een tattoo wel goed kunnen camoufleren, kunnen ze de afbeelding of tekst op de huid nooit volledig verwijderen. Daar heb je echt de hulp van een specialist voor nodig.
Meerdere wegen te bewandelen
Er is geen één methode waarmee je de tatoeage permanent kunt laten verwijderen, want er zijn meerdere wegen te bewandelen. Doorgaans heb je de keuze om een tattoo operatief te laten verwijderen of om te kiezen voor een laserbehandeling. Een operatie is het snelst, maar ook een mogelijkheid waarbij de kans groter is dat je na afloop littekenweefsel krijgt te zien. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Bij een operatie wordt namelijk het stukje huid met de tattoo weggesneden en gehecht. Een ander nadeel is dat deze manier van een tattoo verwijderen alleen mogelijk is wanneer de tatoeage niet groter is dan 2 centimeter breed.
Een andere methode is om een specialist te bezoeken die de tattoo kan laseren. Deze methode duurt een stuk langer, maar is wel effectief en je ziet er na de behandeling niets tot weinig meer van. Met behulp van een laser worden er pulsen met een hoge energie afgegeven en wordt het pigment in de inkt in de huid afgebroken en door het lichaam op een natuurlijke manier afgevoerd. Een laserbehandeling kost slechts luttele minuten, maar moet vaak wel meerdere keren worden gedaan. Afhankelijk van hoe groot de tattoo is en hoe dik die is gezet. Vooral professionele tatoeëerders gebruiken meer inkt om een tatoeage dieper en dikker te zetten. Dan kost een tattoo verwijderen ook veel meer tijd.
Tattoo verwijderen met een laser; goed om te weten
Wat goed is om te weten is dat een tattoo verwijderen niet compleet pijnloos is. De laserbehandeling wordt wel eens vergeleken met kleine speldenprikjes op de huid. Bij de één levert het irritatie op en de ander vindt het juist pijnlijk. Het branderige gevoel is vaak inherent aan de behandeling en kan eventueel worden verzacht met koelen. Gebruik hier een coldpack voor. Ook jeuk kan optreden bij genezing. Ook hier kan de coldpack een rol van betekenis in spelen. Ga in ieder geval niet krabben en krab ook de korstjes niet weg. En je mag ook vlak na een behandeling niet te heet douchen.
Wil je naast tattoo verwijderen nog wat anders? Dan kan permanente make up verwijderen ook wat voor je zijn!