Search

Tanzania vakantie, de reis van je leven!

Deel artikel

Een heerlijke Tanzania vakantie is onwijs populair tegenwoordig! Steeds meer mensen boeken een heerlijke strand- of safari vakantie in het Afrikaanse land vol natuurlijk schoon. Het aantal vluchten naar Tanzania is in de afgelopen jaren dan ook enorm toegenomen. Tanzania is een enorm groot land met heel veel verschillende soorten natuur en gebieden. Echter, wanneer mensen het over een Tanzania vakantie hebben, bedoelen ze vaak een vakantie naar het noorden van het land, of het eiland Zanzibar. Een Tanzania vakantie is dan ook een vakantie die heel veel in kan houden en dat is vaak waarom mensen dit land uitkiezen voor de welverdiende vakantie. In dit artikel maak je kennis met een aantal van de bekendste en mooiste plekjes in Tanzania.

Zanzibar eiland

Zanzibar is een onafhankelijk eiland aan de oostkust van Tanzania dat bekend staan om haar prachtige parelwitte stranden, knusse hoofdstad (Zanzibar) en vele toeristische attracties. Zanzibar is een waar oord voor zowel de geoefende als ongeoefende duikers en biedt vele locaties om het prachtige onderwaterleven te bekijken. Vlakbij de hoofdstad Zanzibar stad, kun je bijvoorbeeld heerlijk snorkelen tussen de schildpadden en het kleurrijke koraal. Het grote voordeel hiervan is dat je er gemakkelijk aan kunt beginnen zonder dat je een duiker certificaat nodig hebt. Ben je wel fervent duiker? Dan kun je me allerlei tripjes mee de zee op, waarbij je op een van de prachtigste massieven van Oost Afrika kunt duiken.

Tanzania vakantie op het strand

Naast een heerlijke avontuurlijke vakantie voldoet Zanzibar ook aan de gemiddelde strandvakantie. Maak gebruik van een van de verschillende oorden, waar je heerlijk all- inclusive van je strandvakantie kunt genieten. Een Tanzania vakantie kan op die manier dan ook een hele relaxte vakantie zijn met zon, zee en strand. Mocht je halverwege je vakantie denken: ik ga toch iets anders doen, dan kun je genieten van een van de vele prachtige natuurparken in het noorden en oosten van het land.

Het Serengeti National Park

Het meest beroemde park in Tanzania is het Serengeti National Park, dat bekend staat om haar uitgestrekte velden, diepe mangroves en prachtige oerwouden. Door deze grote diversiteit aan natuur en temperatuur vind je nergens zo’n grote diversiteit aan dieren als in dit park. Samen met de ranger rijd je dan ook door allerlei verschillende gebieden heen en is het zien van de gehele big five dan ook bijna gegarandeerd. Met een beetje geluk zie je ook de grote trek van tweeëneenhalf miljoen grazende dieren door het park heen. Wanneer deze grote trek plaatsvindt staat nooit vast omdat het helemaal afhankelijk is van verschillende elementen als veiligheid en het gebied en de vruchtbaarheid van de grond. De reden dat er zo veel dieren in een keer naar de andere kant van het park trekken is dat ze simpelweg op zoek gaan naar een nieuw gebied waar beter geleefd kan worden. Een soort grote volksverhuizing dus. Het aanschouwen van dit spektakel zou dan ook een waar hoogtepunt van de Tanzania vakantie vormen. Bekijk voor je een Tanzania vakantie gaat boeken dan ook goed de vele mogelijkheden en bepaal dan waar jij allemaal langs wilt gaan.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust