Zoek

Snel schakelen met interim-management: een succesvolle strategie

Deel artikel

Interim-management is een vorm van management die steeds populairder wordt. Bedrijven maken steeds vaker gebruik van interimmanagers om snel te kunnen schakelen en flexibel te zijn. In deze tekst gaan we dieper in op de voordelen van het management, zoals de professionals die je kunt vinden via het platform Rooss Interimmers, en hoe het kan bijdragen aan een succesvolle strategie.

Voordelen

 • Flexibiliteit
  Een van de belangrijkste voordelen van het management is de flexibiliteit. Interimmanagers kunnen snel ingeschakeld worden en zijn in staat om snel te schakelen. Dit maakt het mogelijk om in te spelen op veranderende marktomstandigheden of om snel te kunnen reageren op veranderingen in de organisatie.
 • Specialistische kennis
  Een ander voordeel van het management is de specialistische kennis die de interimmanager met zich meebrengt. Doordat de managers in verschillende organisaties werken en met verschillende vraagstukken te maken krijgen, beschikken zij over een brede en diepgaande kennis van diverse vakgebieden.
 • Onafhankelijkheid
  Een interimmanager is onafhankelijk en heeft geen emotionele binding met de organisatie. Hierdoor is de manager in staat om objectief naar de organisatie te kijken en kan hij of zij moeilijke beslissingen nemen zonder daarbij rekening te hoeven houden met de emotionele aspecten van de organisatie.
 • Snelheid
  Een ander voordeel van interim-management is de snelheid waarmee de manager aan de slag kan. Doordat de managers al veel ervaring hebben, zijn zij in staat om snel te schakelen en kunnen zij snel resultaten boeken.

Wanneer is interim-management geschikt?
Het is met name geschikt in situaties waarin snelheid, flexibiliteit en specialistische kennis belangrijk zijn. Denk hierbij aan situaties waarin een organisatie te maken heeft met een reorganisatie, een plotselinge vacature, een overname of een crisis. Ook kan het management ingezet worden om een project of programma succesvol te laten verlopen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het management geen vervanging is voor vast personeel. Het management is juist een aanvulling op de bestaande organisatie. De managers kunnen ingezet worden om tijdelijke problemen op te lossen of om tijdelijke kennis en expertise binnen te halen.

Interim-management in de praktijk
Om een succesvol interim managementtraject te kunnen doorlopen, zijn er een aantal zaken waarop gelet moet worden. Zo is het belangrijk om heldere afspraken te maken over de doelstellingen en verwachtingen van de manager. Ook is het belangrijk om te zorgen voor goede communicatie en afstemming met het bestaande personeel.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor goede randvoorwaarden voor de interimmer die jij hebt gevonden via het platform van Roos interimmers, zoals de benodigde informatie en middelen om de opdracht goed uit te kunnen voeren. Het is ook belangrijk om voldoende tijd en ruimte te bieden aan de manager om de opdracht tot een succesvol einde te kunnen brengen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust