Search

Skinbooster, de nieuwe trend in de cosmetische branche

Deel artikel

De cosmetische industrie is vol in ontwikkeling. De producten worden steeds groener en beter betaalbaar voor de gewone vrouw of man. Eén van deze innovatieve nieuwe producten die cosmetische klinieken aanbieden zijn de skinboosters. De skinbooster wint enorm aan populariteit en het lijkt vrijwel zonder taboe, in tegenstelling tot andere cosmetische behandelingen. Wat zijn de skinboosters en hoe zijn ze anders dan bijvoorbeeld botox en fillers? Tijd om een duik te nemen in de wereld van de alsmaar bewegende beauty industrie.

Wat zijn skinboosters?

Een skinbooster is een injectables die speciaal is ontworpen voor een betere kwaliteit van de huid. De werkzame stof is meestal hyaluronzuur, alhoewel er ook skinboosters zijn waar Poly-l-melkzuur in zit. Deze stoffen stimuleren de fibroblasten in de diepste laag (de dermis) van onze huid. Deze fibroblasten zijn verantwoordelijk voor het aanmaken van collageen en elastine. Een toename van het aantal fibroblasten zal er dus voor zorgen dat er meer collageen en elastine aangemaakt wordt door de huid. Deze toename resulteert in een elastischer en gehydrateerde huid waardoor de huid een boost krijgt en jij een jongere look.

Skinbooster vs traditionele behandelingen

De werkzame stof in de meeste skinboosters is, net zoals bij fillers, hyaluronzuur. Het verschil met een traditionele filler is dat een skinbooster oppervlakkiger in de huid wordt geïnjecteerd waardoor de gehele oppervlakte een boost in hydratatie krijgt. In tegenstelling tot fillers, die zich op volumevergroting van een specifiek gebied richten, zorgen skinboosters voor meer volume van een groter oppervlak, bijvoorbeeld het hele gezicht. Het is een behandeling om de gehele huid te verjongen zonder risico op onnatuurlijke resultaten. Dit komt doordat er geen spieren worden stilgelegd en geen zones worden opgevuld. De effectduur is ongeveer gelijk aan die van de traditionele filler. Mocht je het gewenste effect willen behouden zijn dus herhaaldelijke behandelingen nodig.

Profhilo

De meest bekende skinbooster is Profhilo. Deze innovatieve behandeling heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Aesthetic Awards in 2016. Een Profhilo Face behandeling bestaat uit minimaal 2 behandelingen. Bij de eerste behandeling worden er 10 injecties gedaan op verschillende strategische plekken in het gezicht. Deze eerste behandeling start de aanmaak van collageen. Vier weken na de eerste behandeling is het tijd voor de tweede behandeling. Wederom worden er 10 injecties gedaan, ditmaal om het aangemaakte collageen in de huid te stimuleren. Pas na de tweede behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust