Zoek

Prepaid voor onderweg, is het aangeraden?

Deel artikel

Op reis is het handig om internet te hebben. Ook kunnen bellen en sms’en is fijn. Hiervoor heb je natuurlijk een simkaart nodig. Je hebt dan de keuze om hier een abonnement voor te gebruiken, maar prepaid is natuurlijk ook een interessante keuze. Je zit namelijk nergens aan vast, waar je ook bent. Benieuwd naar prepaid voor onderweg/op vakantie? Lees daar in dit artikel meer over!

Waarom prepaid voor op reis?

Een herlaadkaart / prepaid simkaart heeft specifieke voordelen. Deze voordelen maken het interessant om prepaid voor onderweg te gebruiken. Hieronder worden deze voordelen opgesomd.

  • Je hebt geen contract getekend en zit dus nergens aan vast. Dat betekent dat je prepaid eenvoudig en zorgeloos kunt gebruiken voor hoelang je zelf wilt. Dit maakt prepaid ook direct een goede tijdelijke oplossing.
  • Het is niet mogelijk om over je bundel heen te gaan en (onbewust) hoge kosten te maken. Als je tegoed opraakt, dien je namelijk eerst op te waarderen. Dat is een belangrijk voordeel van prepaid tegenover een abonnement.
  • Als tijdelijke oplossing is een herlaadkaart in de meeste gevallen een goedkopere oplossing dan een gsm-abonnement / sim only abonnement. 

Het gemak van het bestellen en gebruiken van een prepaid simkaart in combinatie met bovenstaande voordelen zorgt ervoor dat prepaid een interessante optie is voor op vakantie.

Tarieven voor prepaid in het buitenland

Natuurlijk is het interessant om te weten hoe het zit met de tarieven voor het gebruiken van prepaid in het buitenland. Zo weet je of je niet teveel betaalt en kom je niet voor verrassingen te staan. Lees hieronder meer informatie over de prepaid tarieven voor zowel binnen als buiten de EU (Europese Unie).

Ga je op vakantie binnen de EU, dan betaal je gewoon dezelfde prepaid tarieven als in eigen land. Dit geldt voor zowel België als Nederland. Er zijn geen extra roamingkosten. Je hoeft je binnen de EU dus geen zorgen te maken dat je teveel betaalt.

Buiten de EU is er bij nagenoeg iedere provider wel sprake van verhoogde tarieven. Deze kunnen vrij hoog oplopen. Sommige aanbieders maken het daarom bijvoorbeeld niet mogelijk om buiten de EU te internetten, aangezien de kosten simpelweg te hoog zouden zijn. Vaak is bellen en sms’en wel mogelijk, maar betaal je hier wel een stuk meer voor per belminuut en sms. Houd hier dus rekening mee wanneer je voor een herlaadkaart / prepaid simkaart uit eigen land kiest en deze buiten de EU wilt gebruiken.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust