Zoek

Paracord is zeer functioneel en ook erg leuk om mee te werken

Deel artikel

DIY is een veel voorkomende term die we veel op het internet tegenkomen. DIY staat voor “do it yourself” en betekent in het Nederlands doe-het-zelf. Deze term wordt vooral gebruikt in de context van klussen en doe-het-zelf hobby’s. Het werken met paracord is hier een goed voorbeeld van. Paracord is op een materiaal dat door steeds meer mensen wordt gebruikt om diverse producten te maken. Het werken met paracord is niet alleen handig omdat het goed gebruikt kan worden voor diverse doeleinden en over de juiste eigenschappen bezit, maar is ook voor veel mensen een hobby waar erg veel plezier aan wordt beleefd. Paracord is een zeer toegankelijk materiaal en daarnaast ook zeer voordelig. De meeste soorten paracord kunnen voor relatief weinig geld aangeschaft worden in verschillende webshops.

Paracord leent zich uitstekend voor het maken van huisdieraccessoires

De naam paracord is komt van de originele bestemming van dit touw, namelijk als onderdeel in een parachute.  In de tweede wereldoorlog waren dan ook vrijwel alle parachutes uitgerust met dit materiaal. Tegenwoordig wordt paracord nauwelijks nog gebruikt voor parachutes, maar zijn er tal van andere bestemmingen bijgekomen. Paracord is zeer stevig en wordt geleverd in tal van verschillende kleuren. Paracord leent zich dan ook uitstekend om huisdier accessoires mee te maken. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een halsband, tekenband of hondenriem voor jouw geliefde viervoeter, maar zelfs voor bijvoorbeeld een halster voor je paard is paracord uitermate geschikt. Er zijn vele leuke paracord kralen, bijv. met symbool van een hondenpoot verkrijgbaar om de hondenriem op te fleuren.

Maak je eigen unieke sieraden met paracord

Datgene wat het werken met paracord zo leuk maakt, is dat het te verkrijgen is in honderden verschillende soorten. De diktes kunnen afwisselen, maar ook de kleuren zijn zeer veelzijdig. Het is dan ook erg leuk om verschillende kleuren met elkaar te combineren en hiermee je eigen unieke producten te maken. Paracord 3mm is dan ook niet voor niets een populair materiaal om te gebruiken voor zelfmaaksieraden. Door de opbouw van het touw, dat eigenlijk bestaat uit een combinatie van dunne draden, kan het touw helemaal uitgerafeld worden. Door deze eigenschap is paracord ook populair in het gebruik voor zogeheten survivalbandjes. In geval van nood kun je namelijk je armbandje helemaal uit elkaar halen en heb je altijd een lang stuk draad bij je dat zeer stevig is en gebruikt kan worden als reddingtouw.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust