Zoek

Overspannen: dit zijn de symptomen en wat je er aan kunt doen

Deel artikel

Als je overspannen bent, is het vooral belangrijk om de komende tijd even rustiger aan te doen. Als je niet rustig aan doet, kan het voorkomen dat je te maken krijgt met een zware burn-out krijgt. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het van belang om de komende tijd rustig aan te doen. Bij een overspanning is het handig om het probleem ook bespreekbaar te maken. Mocht je niet weten of je te maken hebt met overspannenheid, dan is het verstandig om te kijken naar wat de symptomen zijn. 

Wat zijn de symptomen?

Als je mogelijk overspannen bent, is het handig om te kijken naar de symptomen van overspannen zijn. Een van de meest voorkomende symptomen is een vermoeidheid die continu aanwezig is. Andere symptomen zijn: prikkelbaarheid, slecht slapen, snel huilen, moeite met concentreren en piekeren. Deze symptomen kunnen je lichamelijk moe maken waardoor je heel de dag op bed kunt liggen. Als je overspannen bent, is het daarom erg handig om de komende tijd even rustig aan te doen. 

Wat kun je aan overspannenheid doen?

Als je overspannen bent, is het erg verstandig om over je klachten te praten. Doordat je met iemand over je klachten kunt praten, zal je al snel merken dat de klachten langzaam wegzakken. Daarnaast is het van belang om ontspanning op te zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een weekendje weg gaan met je partner of vrienden. 

Voorkom dat je er nog een keer mee te maken krijgt

Op het moment dat je van de overspannenheid af bent gekomen, is het erg belangrijk dat je voorkomt dat je er nog een keer mee te maken krijgt. Let daarom goed op jezelf en wees alert op de momenten dat je moe begint te worden. Pak dan direct je rust en voorkom daarmee dat je weer overspannen raakt.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust