Zoek

Onzekerheid tussen de lakens onnodig

Deel artikel

Veel mensen zijn onzeker op seksueel gebied. Waarom is dat eigenlijk? En is dat überhaupt wel nodig? Het komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Het blijkt dat deze onzekerheid vaak ontstaat door een verkeerd zelfbeeld en het gaat ook vaak gepaard met vergelijkingen met het ideaalplaatje. Deze ideaalbeelden worden bijvoorbeeld getoond in de media, zoals op TV, op internet, in magazines, reclames en op social media. Daardoor krijgen mensen die onzeker zijn over hun eigen lichaam te maken met extra twijfels. Onnodig, want nobody is perfect toch?

Vrouwen

De onzekerheid bij vrouwen heeft vaak te maken met de borsten, billen en de vagina. Zeker op erotisch vlak denken vrouwen vaak dat ze een ‘anders dan andere’ vagina hebben. Wat veel mensen niet weten is dat er veel verschillende soorten vagina’s bestaan. Sterker nog, elke vagina is uniek.

Weetje: wist jij dat het woord ‘vagina’ letterlijk eigenlijk alleen de ingang aanduidt? De buitenste en binnenste schaamlippen, de ingang en de clitoris worden samen namelijk de vulva genoemd. Een woord dat veel minder vaak wordt gebruikt.

Mannen

Vrouwen hebben vaak het idee dat mannen veel zelfverzekerder tussen de lakens zijn. Niets is minder waar. Een man heeft namelijk een prestatie te leveren. Tenminste, dat legt hij zichzelf op. Op erotisch vlak is een man onzeker op twee vlakken. Ten eerste is een vroegtijdige zaadlozing een zorg. Dat wil je als man kost wat kost voorkomen.

Ten tweede (en dat is misschien wel de belangrijkste) is een erectiestoornis. Dit kan voorkomen bij zowel jonge als oude mannen en is dus niet leeftijdsgebonden. Gelukkig zijn er voor dit laatste probleem hulpmiddelen verkrijgbaar in de vorm van erectiepillen. Wat bij veel mannen niet bekend is, is dat er veel verschillende pillen bestaan. Ieder met een andere werking en bestandsdelen. Daardoor kan het zijn dat de ene pil niet werkt en de andere wel. Dat verschilt van persoon tot persoon. De beste erectiepil is dus niet voor iedereen hetzelfde.

In erectiepillen worden vier bestandsdelen gebruikt die van belang zijn voor het gewenste effect, te weten sildenafil, tadalafil, vardenafil en avanafil. Het grappige van het eerstgenoemde stofje (sildenafil) is dat de werking bij toeval is ontdekt bij het testen van een geneesmiddel voor hartklachten. Tijdens het onderzoek bleek dat de testpersonen gedurende langere tijd een erectie hielden na gebruik van het medicijn. Zo is de erectiepil bij toeval ontstaan en daar zijn heel veel mannen tot op de dag van vandaag enorm blij mee.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust