Zoek

Nieuwjaar thuis vieren: leuke tips en ideeën

Deel artikel

Oudejaarsavond komt steeds dichterbij en dat betekent dat het tijd is om jouw planning te maken. Wie ga je uitnodigen? Waar ga je oudejaarsavond vieren? Wil je samen dineren of juist lekker borrelen? Wordt er vuurwerk afgestoken of niet? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet vragen voordat je een planning voor de avond kan maken. In de laatste jaren, mede dankzij corona, zijn we steeds meer gewend geraakt om oudejaarsavond thuis te vieren. Hierdoor hebben we meer de behoefte om deze traditie voort te zetten. Om te zorgen dat jij thuis een geweldige jaarwisseling organiseert, hebben we in dit artikel een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Een thema feest

Vier jij oudejaarsavond dit jaar met jouw vrienden en hebben jullie behoefte aan iets nieuws? Denk dan eens aan een thema feestje. Er zijn zoveel verschillende thema’s waar je mee kan werken. Je kan het dus zo gek maken als jullie zelf willen. Kies bijvoorbeeld voor een avond waar iedereen verkleed gaat als zijn favoriete artiest of kies voor een subtiel thema, zoals black & white of de 90’s.

Lekker dineren met behulp van een pakket

Veel restaurants bieden rond de feestdagen speciale pakketten aan. Met behulp van deze pakketten kan jij de maaltijden eten die je anders in het restaurant zou bestellen. Het is niet alleen super lekker, maar ook erg gemakkelijk. Alles is namelijk al klaargemaakt. Het enige wat jij hoeft te doen is alle ingrediënten op te warmen en bij elkaar te voegen. Je hoeft bijvoorbeeld alleen de biefstuk te bakken, maar de sauzen, salade en bijgerechten zijn al allemaal ready to go.

Een spelletjesavond

Op oudejaarsavond heb je meer dan genoeg tijd om allerlei plannen te maken. Denk er bijvoorbeeld aan om een kleine spelletjesavond te maken. Kies voor actieve spelletjes, zoals karaoke, 30 seconds of een andere klassieke quiz-game. Ook is het erg leuk om een speciale vrienden-quiz te maken. Laat twee vrienden van de groep de quiz organiseren. Dit is de ideale manier om geweldige herinneringen terug in het leven te roepen en lekker met elkaar te lachen.

Een cocktailavond

Mocht je op zoek zijn naar een simpele manier om sfeer in huis te halen, denk dan aan een cocktail avond. Zorg dat je ingrediënten en recepten in huis hebt gehaald om verschillende cocktails te maken. Door de avond heen kan iedereen verschillende cocktails uitproberen. Ook is het mogelijk om iedereen een cocktail te laten uitkiezen. Het voordeel van de cocktails is dat je er makkelijke een alcoholvrije optie van kan maken wanneer er ook kinderen bij zijn.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust