Zoek

Nieuwe gordijnen uitkiezen: waar moet ik rekening mee houden?

Deel artikel

Gordijnen kunnen een ruimte maken of breken. Zorg er daarom altijd voor dat je niet zomaar een gordijn kiest, maar hier goed over nadenkt. Een gordijn kan een ruimte enorm veel sfeer geven of juist zorgen voor meer licht en frisheid. Ga niet alleen voor wat je mooi vindt, maar denk ook goed na over wat je wilt bereiken of welk probleem je wilt oplossen met gordijnen.

De functie van jouw nieuwe gordijnen

Gordijnen hebben niet allemaal dezelfde functie. Zo zijn er verduisterende gordijnen om een ruimte extra donker te maken. Er bestaan isolerende gordijnen om je huis in de winter warm te houden en in de zomer juist koud. Ben je alleen op zoek naar meer privacy gedurende de dag? Dan is een vitrage of een licht linnen gordijn wellicht al voldoende.  Ook bestaan er gordijnen met een geluidwerende werking. Deze gordijnen dempen zowel het geluid van buiten als van binnen.

Gordijnen die passen bij de rest van je interieur

Heb je een goed beeld van welke functie jouw nieuwe gordijn moet hebben? Dan is het nu tijd om te kijken naar wat jij mooi vindt en wat past bij de rest van je interieur. Wil je voor een veilige keuze gaan? Kies dan voor een neutrale kleur die past bij de rest van de kleurtinten in jouw huis. Wil je juist dat de gordijnen opvallen en sfeer maken? Dan zou je een gewaagdere keuze kunnen nemen.

Inspiratie opdoen

Geen idee wat mooi is bij jouw interieur? Ga eens een avondje lekker op de bank zitten met Pinterest. Zoek op gordijnen en pin alle foto’s die jou aanspreken. Op deze manier kom je er snel achter wat goed past bij jouw interieur en wat jou aanspreekt wat betreft stijl en kleur.  

De perfecte gordijnen gevonden? Vraag altijd een stofstaal aan en kijk thuis of de kleuren en stof goed passen bij de rest van je interieur.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust