Search

Nieuw huis? Dit mag je niet vergeten!

Deel artikel

Bij de aankoop van een nieuwe woning komt veel kijken. Denk aan de hypotheek die moet worden afgesloten, de leveringsakte die ondertekend moet worden, je eigen woning die verkocht moet worden, enzovoorts. Wie denkt dat het daarna stopt heeft het mis! Denk aan de verhuizing van je inboedel, het uitvoeren van kleine renovaties aan de woning, enzovoorts. In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

Tip: het loont om bij de aankoop van een nieuw huis een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Bij een bouwkundige keuring komen eventuele gebreken aan de woning aan het licht. Het helpt je de woning doelgericht te renoveren na de aankoop hiervan.

Zorg voor een goede beveiliging van het huis

Allereerst wil je ervan verzekerd zijn, dat de woning goed beveiligd wordt. Dit betekent dat het loont om de woning van nieuwe sloten te voorzien. Een slotenmaker in Eindhoven biedt regelmatig hulp aan mensen met een nieuwe woning en adviseert hen voor cilindersloten te kiezen. Bij voorkeur cilindersloten met een SKG-rating van in ieder geval twee sterren en het liefste drie sterren.

Het aantal sterren dat aan een slot is toegekend, geeft aan in welke mate het slot een beschermende werking heeft. Des te groter het aantal sterren, des te langer is een inbreker bezig om het slot te forceren. Iets wat de kans vergroot, dat de inbreker wordt opgemerkt tijdens de inbraakpoging.

Installeer een alarmsysteem in je woning

Met slechts goede sloten is het vaak nog niet mogelijk om een inbreker buiten de deur te houden. Het is verstandig om de sloten te combineren met een alarmsysteem. Zo’n alarmsysteem kun je tegenwoordig naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van een magneetsensor op de voordeur en een bewegingssensor in de hal. Ook rond de ruiten bij een plat dak of bijvoorbeeld een regenpijp is het verstandig om voor een bewegingssensor te kiezen. Op het moment dat de bewegingssensor een inbreker detecteert, zal het alarm in huis geactiveerd worden. Iets wat de inbreker afschrikt!

Laat de elektra in huis verleggen

Voordat je start aan de verhuizing van je inboedel, is het verstandig om de woning hier en daar te renoveren. Mogelijk vind je het aantal stopcontacten te beperkt, of wil je de lichtpunten in het plafond verplaatsen. Het is raadzaam om deze klussen als eerste uit te voeren. Bij het verplaatsen van elektra of het aansluiten van extra stopcontacten zal het noodzakelijk zijn deze in de muur te frezen. Iets wat veel puin met zich meebrengt! Het zou zonde zijn, als je meubels door het puin beschadigd raken. Voor het verplaatsen van de elektra kun je een elektricien inschakelen. Je zou eventueel ook naar instructievideo’s kunnen zoeken om deze klus zelf uit te voeren.

Verleggen van leidingen door een loodgieter

Naast de slotenmaker en elektricien, kan ook de loodgieter hulp bieden na de aankoop van je nieuwe huis. Laat een loodgieter leidingen verleggen, wanneer je bijvoorbeeld voornemens bent om de badkamer of keuken te renoveren. Zelf leidingen verleggen is niet zonder risico!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust