Niets meer om voor te schamen; schaamlipcorrectie komt je redden

Deel artikel

Je zal je er wellicht voor schamen. De pijn die je krijgt bij de vagina wanneer je je dagelijkse bezigheden aan het doen bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fietsen, auto rijden, wandelen, etc. Vaak is het zo dat je dan te grote schaamlippen hebt. Doordat je te grote schaamlippen hebt, passen de schaamlippen niet bij de verhouding van je lichaam. Je kunt ook last hebben van te grote schaamlippen tijdens de geslachtsgemeenschap. Hierdoor kun je niet genieten van je dagelijkse bezigheden of lekker avondje uit. Het hoeft alleen niet zo te zijn dat je continu in pijn moet leven. Je kunt namelijk wel een correctie ondergaan. Wil je weten wat er gebeurt tijdens de schaamlipcorrectie? En wat er gebeurt na de schaamlipcorrectie? Lees dan verder.

Schaamlipcorrectie

Als je last hebt van te grote schaamlippen, kun je daar zelf niet zoveel aan doen. Je kunt wel een schaamlipcorrectie laten doen, zodat je geen last meer ervaart. Een correctie is een operatie waarbij ze gebruikmaken van een plaatselijke verdoving. Je bent tijdens de behandeling niet onder narcose. Door de plaatselijke verdoving zal je wakker zijn tijdens de operatie, maar je zal er niets van voelen. Voor de plaatselijke verdoving van de schaamlipcorrectie wordt eerst de huid afgetekend. Hierdoor weet de arts welke huid hij moet gaan verwijderen. Na het aftekenen vindt er een plaatselijke verdoving plaats. Na de plaatselijke verdoving wordt de overtollige huid die was afgetekend verwijderd. Na het wegsnijden worden de bloedvaatjes dichtgebrand en oplosbare hechtingen geplaatst. Hierna is de correctie gedaan en begint je herstel.

Geen schaamte meer

Na 6 weken dat je een schaamlipcorrectie hebt gehad, kun je weer alles doen. Het leven wordt gewoon weer zoals het was. Echter is het wel zo dat de pijn van voorheen verdwenen zal zijn. Daarnaast is het zo dat je tijdens een lekker avondje uit niet bang hoeft te zijn om iemand mee naar huis te nemen. Je hebt dan namelijk de mooiste van allemaal zonder te grote schaamlippen. En wanneer je schaamlippen wat kleiner en fijner zijn, zal je je er ook minder voor schamen. Ook zal je minder pijn ervaren door de correctie.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust