Zoek

Musthaves die elke motorrijder moet hebben

Deel artikel

Je hebt je motorrijbewijs gehaald en je motor aangeschaft. Toch ben je er dan nog niet. Er zijn een aantal musthaves die je als motorrijder moet hebben zoals een goede helm. Als motorrijder ben je kwetsbaar dus een goede helm is zeker een must. Daarnaast wil je jouw motor zo lang mogelijk in je bezit houden. Een motor schijfremslot is dan ook onmisbaar. Voor het vervoeren van spullen kun je kiezen voor zijtassen. Zo hoef je het zware gewicht niet op je rug te dragen tijdens het rijden. Gebruik je jouw telefoon als navigatiesysteem? Dan kun je kiezen voor een telefoonhouder voor de motor. Als laatste mag een communicatiesysteem niet ontbreken. Zeker voor de lange ritten zijn deze perfect voor wat vermaak op de motor. 

De voordelen van een remschijfslot

Van het bovenstaande lijstje zijn een goede helm en een goed slot onmisbaar. Deze dien je vrijwel direct aan te schaffen wanneer je in het bezit bent van een motor. Als het op sloten aankomt heb je meerdere opties waar je uit kunt kiezen. Grote kettingsloten zijn vaak erg zwaar en onhandig om mee te nemen. Een remschijfslot biedt hierbij uitkomst. Met dit type slot kan er namelijk niet met de motor worden gereden. Daarnaast is het compact en scheelt het je een hoop sjouwen. Er zijn diverse soorten en modellen waar je uit kunt kunt kiezen. Met een remschijfslot staat je motor veilig en kun je hem met een gerust hart achterlaten.  

Handige bijproducten voor de motor

Naast de musthaves zijn er nog een aantal andere producten die handig zijn als motorrijder. Zo zijn er speciale schoonmaakproducten voor de motor om hem weer blinkend schoon te krijgen. Ideaal om goed zicht te houden in de spiegels, maar ook om flitsend voor de dag te komen. Daarnaast heb je veel keuze uit diverse motorkleding en schoenen. Ook hierbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Motorpakken zijn te verkrijgen in veel designs. Deze kun je laten matchen bij je motor en je helm of je kiest een pak dat je aanspreekt. In alle gevallen is comfort het belangrijkst. Zeker bij lange ritten moet je comfortabel op de motor zitten.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust