Zoek

Mogelijkheden van LED strip verlichting in de woonkamer

Deel artikel

De ledstrip komt steeds vaker terug in het interieur. Niet zo gek natuurlijk, want je kunt er veel kanten mee op. Met een ledstrip warm wit kun je een koele kamer veel warmte geven. Deze ledstrip kun je op diverse plekken monteren. Zo plak je hem achter de bank, achter de tv, in de kast of tegen het plafond. Je kunt hier eindeloos mee spelen om leuke effecten te creëren in de kamer. Naast de witte ledstrips heb je ook diverse ledstrips in kleuren. Zo kun je de kleur van het licht afstemmen op de kleur van de kamer. Je kunt ook de kleuren mee laten veranderen met de seizoenen. Voor een rustige en warme uitstraling kies je voor de witte ledstrip in de woonkamer. 

Zet jouw mooiste items in de spotlight

Je kan veel kanten op met led verlichting. Naast dat het zorgt voor meer sfeer en gezelligheid in huis, kan het ook jouw mooiste accessoires laten opvallen. Plaats een ledstrip bijvoorbeeld in een open kast. Zo worden de items die jij tentoonstelt mooi zichtbaar en vallen ze nog meer op. Ook kun je een ledstrip achter een mooie foto of een schilderij bevestigen. Zo komt het schilderij helemaal tot leven, zeker wanneer het ’s avonds donker begint te worden. Er zijn ontelbaar veel toepassingen voor led verlichting. Breng meer licht aan in de keuken door de ledstrip onder de keukenkastjes te bevestigen of plak een ledstrip tegen het plafond voor een tof effect.

Zelf aan de slag met led verlichting

Het voordeel aan led verlichting is dat het duurzaam en energiezuinig is. Daarnaast kun je veel kanten op met een ledstrip. Deze bevestig je eenvoudig waar je maar wil. Wanneer je in kaart hebt gebracht waar je de led strip verlichting wil gaan monteren, kun je kijken hoeveel meter je nodig hebt. Ledstrips zijn per meter te koop zodat je nooit te veel of te weinig in huis haalt. Ga jij creatief aan de slag en knutsel jij jouw eigen ledlamp in elkaar, of voeg je meer sfeer en gezelligheid toe aan de woonkamer? Wat je ook van plan bent; een ledstrip is de ideale oplossing. Kijk goed of je warm en koel licht wilt aanschaffen. Deze kunnen beide een ander effect geven. Wil je meer warmte en sfeer in de kamer? Dan kies je warm wit. Wil je juist meer licht om goed te kunnen lezen? Dan kies je koel licht.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust