Zoek

Mijn ervaring met studentenkamers

Deel artikel

Toen ik jaren geleden aan mijn studie in Amsterdam begon was het vinden van een studentenkamer een van de belangrijkste dingen die ik moest doen. Ik kwam helemaal uit Brabant en daarom was een kamer vinden een noodzaak. Ook al had ik voorrang omdat ik ver weg woonde was het nog steeds niet makkelijk. Uiteindelijk eindigde ik in een piepkleine kamer in een oude flat in Amsterdam-Noord. Het was niet fantastisch en in de jaren daarna ben ik van naar verschillende betere studentenkamers verhuisd. Vanuit deze ervaring wil ik in dit artikel een aantal tips en tricks bespreken waarmee je de best mogelijke studentenkamer kunt krijgen.

Schrijf op tijd in

Buiten afstand voorrang krijgen mensen die langer staan ingeschreven bij studentenwoningweb ook makkelijker een kamer. Daarom is kun je je beter al een paar jaar voordat je gaat studeren inschrijven. Dit betekent dus dat je dit al op de middelbare school moet doen. Op deze manier kom je in een betere kamer terecht. Zelfs als je eerste studentenkamer niet de meest fantastische is kun je op deze manier nog tijdens je studie een betere studentenkamer vinden. Houdt natuurlijk ook altijd in de gaten of je iets kunt krijgen via vrienden of kennissen.   

Een van de belangrijkste dingen wanneer het gaat om een kamer krijgen is natuurlijk wat voor situatie je in terecht komt. Er zijn natuurlijk studio’s waar je alles voor jezelf hebt maar vele studenten moeten, zeker in het begin, vaak hun douche en/of keuken met anderen delen. Soms zelfs met heel veel. Dit hoeft niet persé verschrikkelijk te zijn maar kan erg gezellig zijn. Het hangt natuurlijk af van wat voor huisgenoten je hebt.

Knap je kamer op

Vele studentenkamer zijn misschien niet groot en luxe, maar als je een beetje slim bent met opknappen en de inrichting dan kun je er nog best iets moois van maken. Zeker als je weet dat je meerdere jaren in dezelfde studentenwoning gaat wonen kun je best wat investeren. Een goede vloer is natuurlijk belangrijk. Laat tapijt of laminaat leggen om zo een fijne vloer te hebben. Wanneer je in een studio woont is het verstandig om geen tapijt te hebben. In ieder geval niet in de keuken want dat wordt al snel een vieze boel.

Qua inrichting moet je natuurlijk effectief zijn met de ruimte. Zorg dat je een bed hebt waaronder je spullen kunt opslaan, hetzelfde met je bureau. Zorg er ook voor dat je gebruik maakt van de muren. Op deze manier kun je optimaal van je studentenkamer genieten.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust