Zoek

Met deze tips maak je een top website!

Deel artikel

Het maken van een website is voor veel mensen een lastige karwei. Hierom zijn er een hoop bedrijven werkzaam binnen deze sector. Als jij een top website wilt creëren, zijn er twee mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Allereerst kun je ervoor kiezen om zelf een website te maken of om een bedrijf in te schakelen. Zelf een website maken zonder enige ervaring is erg lastig en zal een hoop moeilijke situaties opleveren. Als je veel verstand hebt van het maken van websites, is het zelf maken van een website wel de beste optie. Indien je geen enkele ervaring hebt rondom het maken van websites, zul je er goed aan doen om een bedrijf in te schakelen. Dit zal je mogelijk een hoop geld kosten, maar bespaart je een hoop gedoe en tijd.

Een aantal handige tips die je moet weten

Om te beginnen is het noodzakelijk om een domeinnaam te registreren. Dit zal de naam van de uiteindelijke website worden, dus kies hier een geschikte naam voor. Nadat je een domeinnaam hebt geregistreerd kun je beginnen met het maken van de website, dit zal het meeste werk kosten. Dit komt simpelweg omdat het erg is lastig is, helemaal als je geen ervaring hebt binnen deze sector. De tijd waarin je bezig bent met het maken van de website hang af van een aantal factoren. Om te beginnen kun je gebruik maken van een template op WordPress, dit is een soort concept website die je enkel in hoeft te vullen. Vaak worden er wel een aantal dingen aangepast aan een WordPress design, maar vergeleken met een eigen website coderen is dit veel minder werk. Verder hangt de tijd dat je bezig bent met het maken van de website af van de grootte van de website.

De hosting van je website

Als je de website hebt ingevuld en alles er aan toe hebt gevoegd, is het belangrijk dat de website gehost wordt. Hosting is noodzakelijk bij iedere website. Er zijn veel verschillende soorten hosting pakketten die ieder geschikt zijn voor bepaalde soort websites. De meest gebruikte hostingpakketten zijn WordPress hosting, shared hosting, dedicated hosting en VPS-hosting. De eerste twee opties zijn voornamelijk voor kleine websites met een laag aantal bezoekers. Bij deze hostingpakketten heb je namelijk geen beschikking tot een eigen server. Een voordeel van de twee laatstgenoemde hostingpakketten is dan ook dat je daar wel beschikking hebt tot een eigen server. Deze hostingpakketten zijn geschikt voor grotere website of webshops met meer bezoekers.

Een mailprogramma koppelen aan je website

Op websites staan vrijwel altijd mailadressen. Deze mailadressen zijn vaak (naamvaneenpersoon)@(hetbedrijf).nl. Als jij een eigen website hebt is het ook handig om een mailadres aan je website te koppelen. Dit is gemakkelijk mogelijk dankzij mailprogramma’s. Een mogelijk geschikt mailprogramma is Thunderbird. Dit is een fijn overzichtelijk mailprogramma waarin je veel opties hebt. Naast Thunderbird zijn er nog een hoop andere mailprogramma’s die mogelijk geschikt zijn voor jouw website. Vergelijk deze programma’s goed met elkaar en kies de beste uit.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust