Search

Meer sfeer in de gedeelde kinderkamer

Deel artikel

Door het enorme huizentekort in Nederland, zien we ook dat de hedendaagse woningen steeds krapper worden. Zeker wanneer je hier met een iets groter gezin dan ‘normaal’ woont. Al vanaf drie kinderen is er in de meeste woningen een probleem en moet er minstens één kamer gedeeld worden. Dit hoeft gelukkig niet echt voor problemen te zorgen. Verschillende onderzoeken hebben namelijk uitgewezen dat kinderen die een kamer delen over het algemeen van heel veel grote voordelen genieten. Denk bijvoorbeeld aan een sterkere band, maar ook meer vertrouwen en beter kunnen doorslapen doordat ze gewend zijn aan geluid. Maar dan wil je natuurlijk wel dat beide kinderen van hun kamer kunnen genieten. Maar hoe breng je nu voldoende sfeer aan in een gedeelde kinderkamer? Hier vind je enkele tips.

Ruimte besparen


Een gedeelde kinderkamer betekent natuurlijk niet dat je kinderen nooit een vriendje of vriendinnetje willen laten logeren. Daarom zijn onderschuifbedden precies wat je nodig hebt. Hierbij hoef je geen logeerbed in een al kleinere ruimte te plaatsen, maar kun je eenvoudig de al bestaande ruimte onder het standaard bed gebruiken. Zo bespaar je niet alleen heel veel ruimte, maar zijn logeerpartijtjes ook gewoon nog aan de orde.

Je kunt er natuurlijk ook op andere manieren voor zorgen dat er extra ruimte wordt bespaard. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van multifunctionele meubels, zoals een bedbank of een hoogslaper met extra speelruimte onder het bed óf gebruik de hoogte in de ruimte. En dit is iets wat vaak vergeten wordt. Laat bijvoorbeeld kastjes op maat maken om de ruimte tussen de bovenkant van de deur en het plafond te maken. Hier kun je dingen opbergen die slechts incidenteel gepakt moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het tweede deel van het 4 seizoenen dekbed van het merk weidswonenenslapen.nl. Deze heb je doorgaans enkel in het najaar en/of de winter nodig, waardoor je deze dus eenvoudig netjes kunt opbergen.

Grote klamboe

Sommige kinderen vinden het ook erg fijn om dicht bij elkaar te liggen en dus de bedden tegen elkaar aan te schuiven. Dit zie je vaak bij meerlingen. Dan is het leuk om ze helemaal een eigen sfeervol plekje te geven door bijvoorbeeld een grote klamboe van Savanne op te hangen. In de winter brengt dit vooral heel veel sfeer en geborgenheid en in de zomer heeft het ook nog eens een wat meer praktische functie, doordat het vervelende vliegen en muggen buiten het bed houdt.

Ieder een eigen plekje


Het idee van een gedeelde slaapkamer valt niet altijd even goed bij ieder kind. Zeker niet wanneer ze bang zijn om hun eigen plekje kwijt te raken. Zorg er daarom voor dat je aan ieder kind voldoende aandacht schenkt bij het verfraaien van de kamer. Maak bijvoorbeeld voor ieder een eigen plekje. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van twee hoogslapers. Onder het bed kun je dan vervolgens een eigen bureautje of speelhoekje creëren. Laat ook ieder een eigen kleur kiezen en probeer deze op creatieve wijze met elkaar te combineren. Zo heeft elk kind het idee dat hij of zij een bijdrage heeft geleverd aan het resultaat en wordt het ook veel leuker om samen te slapen.

Dit artikel door GMU | Data Driven Marketing betreft een samenwerking.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust