Zoek

Maak een fotoboek van je trouwdag in 7 stappen

Deel artikel

Je bruiloft: een onvergetelijke dag. Deze herinnering is er eentje om te koesteren, dus wil je hem mooi vastleggen in een trouwalbum. Dit klinkt als een hele opgave: zowel de professionele fotograaf als alle aanwezigen hebben honderden foto’s gemaakt. Toch kun je met wat simpele tips zo jouw bruiloft perfect samenvatten in een fotoboek. Een trouwalbum op fotoboeken.nl is met deze tips bijvoorbeeld snel gemaakt en ziet er prachtig uit.

Tip 1: Kies een passend trouwalbum en thema

Er zijn veel verschillende ontwerpen voor trouwalbums beschikbaar. Zo kun je kleinere varianten bestellen als aandenken voor alle gasten die aanwezig waren. De professionele foto’s van jou met je partner kunnen in een staand boek opgenomen worden. De plek voor alle foto’s wordt het liggende trouwalbum. De indeling van elk boek kun je volledig naar eigen wens indelen. Mocht je wat hulp nodig hebben, kun je kiezen uit een zogenaamd themaboek. Dit is een vooraf gemaakt ontwerp van de site waarop je je trouwalbum besteld. Zo hoef jij niet na te denken over een leuk thema of de indeling van het boek en ziet het er toch prachtig sfeervol uit.

Tip 2: Kies een passende kaft

Ook voor de kaft zijn er ongelofelijk veel stijlen beschikbaar. Je kunt deze mooi aan laten sluiten bij het thema van je trouwdag. Trouwden jullie klassiek in een kerk of kasteel? Begin je trouwalbum dan met een kaft van (imitatie)leer. Was je trouwdag een stukje hipper, kies je voor een harde kaft met glimmende afwerking.

Tip 3: Gebruik de pagina-indeling effectief

Hoe je je trouwalbum indeelt, is volledig aan jou. Gebruik alle mogelijkheden die je daarin krijgt dan ook volledig. Grote groepsfoto’s of een foto waarop ook de achtergrond belangrijk is, plaats je het beste over twee pagina’s naast elkaar. Maak voor kleine detailfoto’s een mooi collage, waarin je deze allemaal bij elkaar zet. Speel met de afmetingen en de plaatsen van elke foto voor een mooi geheel.

Tip 4: Ga voor een passende achtergrondkleur

In veel gevallen zullen je foto’s niet de volledige pagina bedekken. Om te voorkomen dat er op elke pagina een simpele witte achtergrond te zien is, kun je kiezen voor een leuke achtergrondkleur. Kies bij voorkeur een kleur die terugkomt op je bruiloft. Dit kan zijn in de kleding van de gasten, de kleuren van je trouwlocatie of de kleuren van je eigen pak of jurk.

Tip 5: Plaats ook mooie herinneringen in je trouwalbum

Jouw grote dag was waarschijnlijk tiptop in orde met veel kleine details. Ook deze zijn zonde om te vergeten. Scan daarom vooral de uitnodigingen, naambordjes, onderdelen van het bruidsboeket of een pagina van het gastenboek in en plaats deze vervolgens in je trouwalbum.

Tip 6: Bedenk een perfecte titel

Met de titel kun je het gevoel van het trouwalbum extra versterken. Hoewel je het met een simpele titel met jullie namen en de datum ook prachtig kunt maken, zijn er meer alternatieven. Neem bijvoorbeeld een kleine passage uit jullie geloften, jullie favoriete gedicht of favoriete liedje. Dit maakt je trouwalbum nog persoonlijker.

Tip 7: Gebruik ook foto’s gemaakt door gasten

Natuurlijk: de foto’s van de professionele fotograaf blijven het allermooist. Maar de foto’s die je gasten gemaakt hebben, kunnen voor verschillende perspectieven en bovenal een hele persoonlijke touch zorgen. Ook biedt het je de mogelijkheid gebeurtenissen in je album op te nemen waar de fotograaf zelf niet bij was!

Met deze tips kun ook jij een prachtig trouwalbum samenstellen om die bijzondere dag voor altijd tastbaar te koesteren. Je maakt eenvoudig een trouwalbum op fotoboeken.nl, waar je al deze tips eenvoudig kunt toepassen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust