Zoek

Lees hier over de verschillende relaxstoelen

Deel artikel

Na een lange dag werken is het fijn om even rust te nemen thuis. Even een boek lezen in de stoel, zodat je weer helemaal tot jezelf kunt komen. Helaas zit de stoel niet altijd even fijn en kan jij alsnog niet ontspannen zoals jij wilde na een lange dag. Als je echt wilt wilt genieten, moet je een relaxstoel aanschaffen. In deze stoelen kun je jouw boek lezen en vervolgens wegdromen. Maar welke relaxstoel past het best bij jou? 

Elektrische relax stoel 

Als je optimaal wilt genieten, kun je kiezen voor een stoel die een elektrische relaxfunctie heeft, de elektrische relax stoel. De relaxstoel elektrisch kun je met één knop bedienen. Op die manier kan jij de positie van jouw stoel veranderen en de voetensteun omhoog brengen. Zo hoef je niet op te staan om de stoel anders te zetten, want op die manier kun je nog niet echt tot rust komen. Het is wel belangrijk dat je goed kijkt welke elektrische stoel jij gaat aanschaffen, want elke stoel heeft andere functies. 

De normale variant 

De normale variant, de relaxstoel zelf. Als je hierop gaat zitten voelt het net alsof je wordt omarmd door kussens en heb je geen zin meer om uit de stoel te komen. De stoel heeft een comfortabele, brede zitting met leuningen waar jij je armen heerlijk op kunt leunen. Je kan de stoel zelf verstellen naar jouw wensen. Je kan de rugleuning iets meer naar achter doen of het voetensteuntje omhoog doen om helemaal te liggen. Kortom, je kan er echt heel lekker in zitten. 

Een draaistoel 

Een draaistoel heeft als functie dat die verschillende kanten op draaien. Je kan languit hier op deze stoel liggen en als je even de andere kant op wilt kijken kan dat in één handomdraai. Ook deze stoel heeft een brede, comfortabel zitten, waardoor je er lekker in kan wegdromen. 

Sta op stoel 

Als je op een gegeven moment lang genoeg in de stoel hebt gezeten, is het tijd om op te staan. Dit opstaan gaat soms lastig, omdat je nog wel eens stijf kunt worden door het lange zitten. Hiervoor is een oplossing, namelijk de sta op stoel. Je hebt verschillende varianten van deze sta-op-relax stoel, namelijk de niet handmatige en de elektrische. Bij de handmatige stoel veert de stoel een stukje mee naar voren, waardoor je geen moeite hebt met opstaan. Bij de elektrische sta op stoel is het nog fijner, als je op een knop druk kantelt de stoel iets omhoog. Zo hoef je geen moeite te doen om op te staan. 

Extra accessoires 

Om je relax stoel nog relaxter te maken, kun je stoelen met extra accessoires aanschaffen. Je kan bijvoorbeeld stoelen kopen die een massagefunctie hebben. Op deze manier wordt je tijdens het ontspannen ook nog eens gemasseerd. Daarnaast kan je een ingebouwde stoelverwarming hebben in de stoelen. Als je het in de winter koud hebt kan je je met een dekentje en jouw stoelverwarming extra opwarmen. 

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust