Search

Last van een sportblessure? Ga eens langs bij een fysiotherapeut!

Deel artikel

Als je last hebt van een sportblessure, dan komen hier nare gevolgen bij kijken waaronder pijnlijke momenten en tijdelijk niet kunnen sporten. Bij een sportblessure is het slim om eens langs te gaan bij een fysiotherapeut. Lees de tekst hieronder nauwkeurig door als je meer te weten wilt komen over sportblessures en een bezoekje aan de fysiotherapeut.

Aanrader: heb jij last van een sportblessure en woon je in de omgeving van Doetinchem? Kom eens langs bij deze fysiotherapeut in Doetinchem voor een specialistische behandeling.

De oorzaken van een sportblessure

Een sportblessure kan snel ontstaan op moment dat je tijdens het beoefenen van je lievelingssport een verkeerde beweging maakt. Ook als je je spieren, pezen of gewrichten blijft belasten op een onjuiste wijze over een langere periode, dan kan dit een sportblessure met zich meebrengen. Om deze reden is het ook slim om tijdens het sporten een correcte houding te blijven houden, om de juiste schoenen te dragen en om na te gaan of de opbouw van de training geschikt voor je situatie is.

De kenmerken en gevolgen

Sportblessures komen in verschillende soorten, waarbij je uit kunt gaan van meerdere kenmerken en gevolgen afhankelijk van de soort sportblessure. De kenmerken kunnen enorm variëren per blessure soort, waaronder knieblessures, voetblessures, enkelblessures, beenblessures, handblessures, schouderblessures en elleboogblessures. Ook de gevolgen lopen flink uiteen, maar het is altijd verstandig om de sportinspanningen op een geleidelijke manier op te bouwen om te voorkomen dat de sportblessure verergert.

Schakel een fysiotherapeut

Je kunt een gespecialiseerde sportfysiotherapeut inschakelen als je last hebt van een sportblessure. Dergelijke fysiotherapeuten beschikken over de juiste kennis en ervaring om je op de correcte wijze te helpen door middel van behandeltechnieken, maar ook oefenprogramma’s met trainingsschema’s die je met en zonder trainingsapparatuur uit kunt oefenen.

Vergoeding van de kosten

Helaas worden slechts bepaalde kosten vergoed als je voor een fysiotherapeut kiest bij een sportblessure. Heb je last van frozen shoulder, dan worden de kosten vanuit de basisverzekering vergoed. Voor de eerste paar behandelingen die je echter een aanvullende verzekering af te sluiten.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust