Zoek

Lange rijen RDW vanwege grote vraag naar import auto’s

Deel artikel

Afgelopen maanden geprobeerd een auto te importeren? Of zit je nog steeds te wachten tot je over 5 weken een keer terecht kan voor een importkeuring? Bij de meeste keuringsstations staan er ruim voor openingstijd al rijen auto’s voor de deur voor keuren zonder afspraak en is het soms letterlijk vechten voor een plekje.

Hoe dit komt? De stroom aan importauto’s die momenteel naar Nederland komen is ongekend groot. Alle records zijn de afgelopen maanden gebroken en het RDW kan dit gewoon niet meer bijhouden. Maar waarom importeren we ineens zoveel auto’s?

Waarom importeren we massaal auto’s uit het buitenland?

Op de vraag waarom we dan massaal auto’s gaan importeren uit het buitenland is het antwoord simpel. Er is gewoon een enorm tekort aan goede occasions op de Nederlandse markt. Andere reden zijn de prijzen in Nederland. Alles wat er een beetje op lijkt en leuk uitgevoerd is betaal je meteen de hoofdprijs voor. Zeker in vergelijking tot het buitenland.

Tip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Niet alleen particulieren maar ook handelaren en zelfs merkdealers importeren massaal hun occasions uit het buitenland. Deze worden vervolgens met een flinke marge aangeboden op de Nederlandse markt.

Ook na de importkosten is het nog interessant

Wanneer je een auto importeert krijg je met verschillende kosten te maken waarvan de grootste kostenpost vaak de BPM is. Veel mensen denken dan ook dat een auto importeren helemaal niet meer interessant is na alle bijkomende kosten. Dit is echter niet zo. Er zijn genoeg manieren om flink op de Bpm te besparen, en de overige kosten vallen best mee.

Duitsland is Favoriet voor import

De meeste auto’s die we als Nederlanders importeren komen uit Duitsland, maar ook een auto importeren vanuit ons zuidelijk buurland wordt steeds populairder. Op de duitse autosite is het aanbod vele malen grote dan bij ons in Nederland en over het algemeen vind je er vol uitgevoerde auto’s die perfect onderhouden zijn tegen scherpe prijzen.

Meer informatie: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Vooral (hoe kan het ook anders) de Duitse merken zijn interessant. Zogenoemde jahreswagens, jong gebruikte auto’s vol opties, met europese merkgarantie zijn wat ons betreft de beste keuze wanneer je een goeie deal zoekt!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust