Search

Kunstgras aanschaffen

Deel artikel

Denk je erover om kunstgras aan te schaffen, maar twijfel je nog? Heb je het idee dat het misschien minder mooi in je tuin staat dan natuurlijk gras? Of is het de prijs van aanschaf wat je doet twijfelen? Veel mensen die wel de keuze hebben gemaakt voor kunstgras, hebben daar zelden spijt van. Dat komt omdat kunstgras enorm veel voordelen heeft.

Fijn voor kinderen om op te spelen

Heb je kinderen en wordt er veel in de tuin gespeeld? Dan is dit een belangrijk punt om over na te denken bij de inrichting van je tuin. Je zou er voor kunnen kiezen om een bordes aan te leggen met prachtige bloemen, alleen dan moet je het niet erg vinden dat er af en toe een bloem knakt wanneer er weer eens een bal in je bordes terecht komt. Als je kinderen hebt, of huisdieren, dan moet je hier gewoon rekening mee houden. Een prettige ondergrond waar ze op kunnen spelen zonder zichzelf te bezeren, is natuurlijk een groot pluspunt. De ondergrond moet daarnaast ook sterk en duurzaam zijn. Kunstgras kan aan al deze eisen voldoen.

Kunstgras heeft bijna geen onderhoud nodig

Heb je een natuurlijke grasmat, dan blijft deze er heel erg mooi uitzien, mits je er veel tijd aan besteedt. Een natuurlijk gazon heeft zeker enkele uren per week aan onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan het maaien van het gras in de zomerperiode, bemesting en sproeien. En zelfs dan kan het nog voorkomen dat er problemen in je grasmat ontstaan. Met kunstgras heb je dit probleem niet. Kunstgras blijft altijd mooi, hoeveel er ook op gespeeld of gesprongen wordt. Dit is ook de reden dat speelvelden steeds meer gebruik maken van kunststof grasmatten. Zelfs als je er intensief gebruik van maakt gaat het niet snel kapot. Ook rondom speeltoestellen of bij een kinderzwembad is een kunstgrasmat ideaal. Je gras verkleurt niet en gaat ook niet dood. Het enige wat je hoeft te doen als je na de zomer het zwembad opruimt, is het platte gras opborstelen.

Kunstgras is geschikt voor iedere tuin

Heb jij een tuin met kleigrond? Dan kan het een uitdaging zijn om je tuin groen te houden. Kies je echter voor een kunstgrasmat, dan is je tuin het hele jaar door groen, met een prachtige, natuurlijke look. Maar ook op je balkon of op je dakterras kun je prima een kunstgrasmat aanleggen. Zo heb je overal die heerlijke groene uitstraling. Kies je voor een goede kwaliteit grasmat, dan heb je er jarenlang plezier van. Een kunstgrasmat kan namelijk wel 15 tot 25 jaar meegaan. Dit maakt kunstgras ook nog eens hartstikke duurzaam.

Je kunt een kunstgrasmat heel gemakkelijk zelf aanleggen, het is namelijk op rol te koop en thuis hoef je het alleen nog maar op maat af te snijden. Uiteraard kun je het ook door een professional laten aanleggen, het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Een kunstgrasmat is in alle gevallen de perfecte oplossing als je op zoek bent naar een onderhoudsvrije tuin met een duurzaam karakter.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust