Zoek

Kunst als tijdloos geschenk voor een belangrijke gebeurtenis

Deel artikel

De mensheid maakt al kunst sinds het moment dat ze materialen en gereedschappen leerden te gebruiken.  Een rotstekening, een vruchtbaarheidsbeeldje of een versierde pot zijn allen voorbeelden van kunstvoorwerpen die millennia geleden werden gemaakt. Kunst heeft vaak ook een symbolische betekenis en dat komt ook uit die tijd. Het vieren van de lente, de oogst, de vruchtbaarheid of een succesvolle jacht waren allemaal situaties die moesten worden uitgevoerd en samengevat in kunstvoorwerpen. En vandaag de dag zetten we deze traditie voort.

Andere overtuigingen maar het blijft kunst

Vandaag de dag worden kunstvoorwerpen niet alleen meer gebruikt om geloof te versterken of om geluk te wensen. Kunst is een veel groter begrip geworden en een uiting van gevoelens en ook politieke overtuigingen. Het is een manier om mensen te eren, om woningen te versieren, om gedachten over te brengen, om aan het denken te zetten en om te overtuigen. Kunstvoorwerpen zijn overal om ons heen en versieren niet alleen onze woningen, maar onze gehele samenleving.

Een ideaal cadeau

Er zijn verscheidene redenen waarom kunst een ideaal cadeau is voor een groot aantal belangrijke gebeurtenissen.

  • Kunstvoorwerpen beelden wat uit. Een standbeeld is daar een goed voorbeeld van. De kunstenaar weet van een klein stuk materiaal en soms minimale vormen toch tot de verbeelding te spreken. Een standbeeld dat liefde en vertrouwen uitstraalt is daarom ideaal voor bruiloften en jubilea.
  • Kunstvoorwerpen worden net als al die jaren geleden nog steeds gezien als iets van waarde. Dan gaat het niet zo zeer om financiële waarde, maar om emotionele waarde. Geef iemand een schilderij cadeau en deze wordt generaties doorgegeven in de familie zonder dat iemand er ook maar aan denkt deze te verkopen.
  • Kunstvoorwerpen zijn uniek. In veel gevallen bestaat er maar één exemplaar en dat is het voorwerp dat jij cadeau geeft. Spreek een kunstenaar aan en laat het op maat maken. Je weet dan zeker dat niemand anders dat kunstwerk bezit.

Belangrijke gebeurtenissen

Er zijn voldoende gebeurtenissen waarin je kunst als cadeau kunt geven. Een bruiloft of jubileum is al genoemd, maar ook een verjaardag kan met een kunstwerk worden vereeuwigd. Een verjaardag, het slagen voor een diploma, een afscheid collega die vertrekt of een pensionering zijn allen situaties die belangrijk genoeg zijn om er een kunstwerk aan te wijden. Je weet dan zeker dat je een cadeau geeft dat gewaardeerd wordt en dat de ontvanger altijd aan de gebeurtenis zal blijven herinneren.

Het juiste kunstwerk vinden

Het leukste aan kunst cadeau geven is misschien wel het aanwijzen ervan. Je gaat eerst op zoek naar kunstenaars waarvan je denkt dat ze de stijl en de smaak van de ontvanger goed vertegenwoordigen. Vervolgens plan je een paar dagjes uit in en ga je de beeldentuinen en galerieën bekijken. Zie je hier niets tussen, maar denk je dat je de juiste kunstenaar gevonden hebt, dan vraag je deze om jouw werk op maat te maken. Je hebt dan een ideaal en uniek cadeau dat ongetwijfeld indruk maakt.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust