Zoek

Kindvriendelijke vakantie buiten Europa

Deel artikel

Een verre reis maken met kinderen is erg bijzonder. Kinderen hebben vaak een hele andere kijk op dingen waardoor u ook met hele andere ogen naar de reis kijkt. Als kinderen nog niet leerplichtig zijn is het vliegen een stuk goedkoper, omdat ze nog niet aan schoolvakanties verbonden zijn. Kinderen hebben weinig nodig om een leuke vakantie te hebben. Het is wel van belang dat het een kindvriendelijke vakantie is. Het samen beleven, maakt de reis extra speciaal. 

Vroeger werd u ook wel wereldreiziger genoemd: geen land was te ver, geen vliegtijd te lang. Nu, met kind of kinderen, is zo’n verre vakantie zeker geen verleden tijd. U wilt uw kinderen de wereld laten zien, de mooiste natuurgebieden laten ontdekken en kennis laten maken met de verschillende culturen die de wereld te bieden heeft. Het plannen van een reis naar een ver land met kinderen is altijd extra spannend, maar het is allesbehalve onmogelijk om de hele wereld af te reizen. Ook met kinderen. 

Geschikte kindvriendelijke vakantie

De grote vraag is welke bestemming het meest geschikt is. Dat hangt geheel af van uw eigen wensen en behoeften, de leeftijd van de kinderen, de omstandigheden in het land en het type vakantie dat u voor ogen heeft. Bent u op zoek naar een avontuurlijke vakantie, een rustige vakantie, een vakantie in de natuur of alleen maar cultuur snuiven? Er moeten natuurlijk genoeg activiteiten te doen zijn voor de kinderen en helaas is dit niet in elk land, op elke accommodatie mogelijk. Om er zeker van te zijn dat u een ouder- en kindvriendelijke vakantie boekt, zijn er familiereizen. Familiereizen zijn reizen die georganiseerd zijn. Op die manier bent u er zeker van dat de reis geschikt is voor een kindvriendelijke vakantie. 

Kindvriendelijke landen buiten Europa

Er zijn veel landen waar u uw kind mee naartoe op vakantie kunt nemen, maar u wilt natuurlijk wel verblijven in een kindvriendelijke en veilige omgeving. De keuze is reuze: Amerika, Canada, Mexico, Zuid-Afrika, Thailand, Costa Rica, Panama, China en Tanzania zijn nog maar enkele voorbeelden. Deze landen lenen zich vooral voor een verre reis met kinderen in de natuur. Hoewel natuur goed af te wisselen is met rust of een dagje cultuur snuiven. Zuidoost-Azië staat erom bekend dat de bevolking erg van kinderen houdt en de kinderen dan ook enorm veel aandacht krijgen. Dit maakt dit deel van de wereld een zeer geschikte bestemming voor een kindvriendelijke vakantie. Als we naar het totaalplaatje kijken, vindt u in Zuid-Afrika de meest geschikte accommodaties voor een kindvriendelijke vakantie: de bevolking is zeer kindvriendelijke, de voorzieningen zijn goed en er is enorm veel natuur en cultuur te ontdekken.

Australië en Nieuw-Zeeland zijn ook zeer geschikte landen voor een kindvriendelijke vakantie. De reistijd naar deze bestemmingen is erg lang wat deze landen wel iets minder kindvriendelijk maakt.

Maak jonge ontdekkingsreizigers van uw kinderen en laat ze de wereld zien. Laat ze zien dat de wereld aan hun voeten ligt. Maar geniet vooral van een geweldige vakantie die u zich, samen met uw kinderen nog lang zult herinneren. Niets is onmogelijk op een kindvriendelijke vakantie!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust