Zoek

Kijk nog even naar de muur, voor het te laat is.

Deel artikel

Toen en nu

Als je tegenwoordig wilt weten hoe laat het is, dan kijk je niet meer omhoog naar een hoekje aan de muur. Je kijkt nu naar beneden en dan het liefst nog op de nieuwste smartphone. Het concept van tijd is al lang bekend onder de mensheid, op vele verschillende manieren en edities. Van zonnewijzers naar zandlopers en de mooie ouderwetse mechanische slingeruurwerken. Alhoewel je deze prachtige kunstwerken niet zo vaak meer tegenkomt in de inboedel van de gewone Nederlander, zijn ze nog steeds toegankelijk, relevant en een mooie toevoeging voor iedere stijl.

Oud en nieuw

De koekoeksklok is toch wel een van de meest bekende. Met als basis een slingerklok, die vanuit zijn inwendig mechanisch mechanisme bij ieder heel uur een koekoek naar buiten brengt met zijn fraaie geluid. De koekoeksklok, naast zijn geluid, staat ook bekend om de mooie afwerking en decoratie, wat het niet alleen een nuttig gebruiksvoorwerp maakt, maar ook nog een mooie toevoeging voor het interieur.

Tip: https://www.klokkenconcurrent.nl/wekkers/retro-wekker.html

De algemene slingerklokken komen in vele soorten en maten. Modern afgewerkt met glanzend staal of juist de ouderwetse houten verschijning. Zowel compact met een simpele slinger, evenals grote exemplaren die de muur van de vloer tot aan het plafond bezetten.

Alhoewel deze prachtige ouderwetse klokken nog steeds volop gebruikt kunnen worden, zijn er daarnaast ook vele moderne varianten beschikbaar. Verschillende analoge klokken in excentrieke en kunstige uitwerkingen brengen een extra stukje persoonlijkheid aan in het huiselijke interieur. Daarnaast is de digitale klok ook steeds meer in gebruik. Met felle neonletters en kleuren is de digitale klok een moderne toevoeging in het concept van tijd. Vooral de jongere generatie heeft het op deze manier makkelijk met het lezen van de tijd, in de eenvoudig om te rekenen 24-uurs display.

Tijd, maar dan anders

We zijn allemaal druk bezig: werk, school, een sociaal leven, al die afspraken. Afspraken staan ingepland, een alarm gaat af en de tijd vliegt voorbij. Maar de tijd hoeft niet altijd iets angstigs te zijn, of iets simpels in 4 cijfers met een dubbele punt ertussen. Tijd en de overdraging van tijd door verschillende klokken kan een mooie toevoeging zijn aan uw woonkamer, uw kantoor, of zelfs uw slaapkamer.

Uitgelicht: https://www.klokkenconcurrent.nl/nextime-klok.html

Is uw stijl wat meer ouderwets, met mooie afgewerkte stukken hout, of juist modern met simpele maar elegante lijnen? Voor iedere smaak is er een mooie klok die bij het interieur past en iets levendigs toevoegt aan de ruimte waarin hij zich bevindt. Er is een grote variatie in stijl, prijs en omvang, maar er zit voor iedereen altijd wel iets passends tussen om een kale muur op te vrolijken en iets toe te voegen aan het interieur.

Dus, ook al wordt het een drukke dag en heb je haast: kijk nog even naar de muur, voor het te laat is.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust