Zoek

Kiezen voor een klassiek rouwstuk

Deel artikel

Een rouwstuk kopen is een belangrijke aankoop. De juiste bloemen en kleurstelling zijn erg bepalend voor de sfeer en uitstraling die ze overbrengt.
Als je een klassiek rouwstuk wilt kopen, dan kom je terecht bij de witte bloemen.
Bij een klassiek vormgegeven rouwstuk worden veelal aronskelken, leliel en calla’s gebruikt. Calla’s zijn familie van de aronskelken en daarmee een veelgebruikte bloem in een klassiek rouwstuk.

Kleur bepalen


Omdat een kleur een bepalende betekenis heeft bij een rouwstuk, wordt bij een klassiek rouwstuk voor wit gekozen. De kleur wit staat voor puurheid, eenheid en helderheid. Met een witte bloem kan het dus bijna niet fout gaan qua interpretatie.
Bijna de helft van de rouwboeketten bestaat dan ook uit witte bloemen.
Ken jij een persoon heel goed, dan kan een rouwstuk met bijvoorbeeld rode rozen beter geschikt zijn. Zelfs al zijn de bloemen wit, twee bloemstukken die op dezelfde manier worden samengesteld maar met een andere bloem, zijn toch heel verschillend. Door witte rozen toe te voegen wordt een klassiek rouwstuk iets moderner. Bij het gebruik van aronskelken, voert de klassieke uitstraling de boventoon.

Vormgeving klassiek rouwstuk


Alhoewel een klassiek rouwstuk dus veelal wit van kleurstelling is, wordt het geheel wel opgevuld met groene bladeren en takken. Ook de vorm van het rouwstuk kan heel divers zijn. Als teken van verbondenheid met de overledene kan ervoor gekozen worden, een klassiek rouwstuk te laten samenstellen dat bestaat uit meerdere bloemstukken. Door deze bloemstukken middels takken met elkaar te verbinden zijn, wordt de eenheid direct weergegeven.
Een klassiek rouwstuk kan uiteraard in de vorm van een krans of bloemstuk worden vervaardigd, maar een hangend rouwstuk is ook heel mooi. Uiteraard is het heel belangrijk hier je gevoel te volgen. Een klassiek rouwstuk in de vorm van een hart is daarbij ook een optie.

Accessoires rouwstuk


Om een rouwstuk tot een prachtig geheel te laten worden, is het gebruik van groen lint, mos en oase een veel toegepaste methode. Hierdoor kan het rouwstuk prachtig worden vormgegeven. De oase zorgt er bovendien voor, dat het bloemstuk lang mooi van kwaliteit blijft. Een rouwstuk dat op de kist wordt gelegd ,is ook heel mooi wanneer de bloemen op een groot groen blad worden bevestigd. De bloemen komen op deze manier heel goed tot hun recht.

Door uw wensen grondig door te spreken met een bloemist, zal deze uw voorkeur goed weten te vertalen in een klassiek rouwstuk. Hiermee bereikt u, dat het rouwstuk precies weergeeft, wat u in gedachten had.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust