Zoek

Je tuin winterklaar maken

Deel artikel

Het is bijna winter en je tuin kan weer winterklaar worden gemaakt. Zo is het waarschijnlijk dat binnenkort de bladeren van de boom vallen en je niet direct zin hebt om deze op te ruimen. Echter is het wel belangrijk om dit te doen zodat de grond zuurstof krijgt en genoeg water opneemt. Wanneer er teveel bladeren liggen zal de boom minder water opnemen. Wist je trouwens dat de bomen in ruststand gaat en je deze van november tot maart gewoon mag verplaatsen? Omdat ze in ruststand staan schieten ze geen wortel en blijft de sapstroom minimaal. Hierdoor kunnen bomen het beste worden verplaatst. Ook kun je nu bomen die niet winterhard zijn uit de grond halen en in een pot zetten. Een dekentje er overheen en binnen in de schuur zetten.

Bomen snoeien

Waar je wel op moet letten is dat je je bomen niet mag snoeien wanneer de vorst aantreed. Vorst zorgt namelijk voor een beschadiging aan de pas gesnoeide tak en deze kan afsterven. Wees dur voorbereid op de winter en zorg dat bomen tijdig worden gesnoeid. Je kunt eens kijken op de site van MINT Stadsontwerp, zij leggen tuinen aan en geven regelmatig tips over diverse onderwerpen. Wanneer je exotische planten hebt, bijv. een olijfboom of vijgenboom dan is het noodzaak deze al in november binnen te zetten. Doe je dat pas wanneer het vriest dan is het temperatuurverschil te groot en zal de boom zijn kracht verliezen en dus ook minder energie hebben om wanneer de lente weer aanbreekt voldoende te groeien. Wil je meer weten over exotische planten dan is het in de gaten houden van een blog een goed idee. Wist je trouwens dat je de exotische bomen ook buiten kan laten staan maar er dan een fleecedeken omheen moet doen en een warmte slang. Het blijven tenslotte bomen die uit een warm klimaat komen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust