Search

Je nieuwe levenspartner kun je vinden via speeddating

Deel artikel

Ieder mens is uniek maar er zijn een aantal dingen die heel veel mensen met elkaar gemeen hebben. Mensen kunnen op sommige fronten dan ook wel als kuddedieren worden beschouwd en sociale contacten en intimiteit is iets waar vrijwel ieder mens naar verlangt. Er zijn over de hele wereld miljoenen koppels en stellen van alle leeftijden die gelukkig samen zijn en in elkaar een levenspartner hebben gevonden.

De kans dat wanneer jij deze nog niet hebt gevonden, maar dit wel graag zou willen is best groot. Er zijn verschillende manieren om met potentiële partners in aanraking te komen. Uiteraard kan dit spontaan bij de supermarkt om de hoek of in de kroeg, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Speeddating is dan ook een vaak veel leukere en effectieve manier om nieuwe potentiële partners te vinden.

Hoe werkt speeddating?

Met de digitalisering van de samenleving is ook het online daten in een stroomversnelling geraakt. Bij online dating denken de meeste mensen aan apps als Tinder, maar ook speeddating wordt tegenwoordig online aangeboden door verschillende organisaties. Het concept van speeddating is vrij eenvoudig en ongedwongen.

Tip: Speeddaten Rotterdam – Speeddateavond.nl

Je geeft je op door een aantal persoonlijke gegevens achter te laten en een aantal eigenschappen mee te geven die jij belangrijk vindt om te benoemen. Alle deelnemers komen vervolgens samen op een georganiseerde avond, waarbij je in enkele minuten kennismaakt met de andere deelnemers. De specifieke invulling van de avond hangt vaak af van de organisatie. Aan het einde van de avond geef je bij de organisatie de voorkeur aan van de deelnemers die jij wel zou willen ontmoeten. De organisatie matcht vervolgend de deelnemers aan elkaar, zodat deze na afloop contact met elkaar kunnen opzoeken.

Speeddaten heeft een grotere slagingskans dan dating apps

Voor veel mensen werkt online daten niet en is dit nogal een tijdsintensieve opgave. Wanneer je gebruik maakt van datingapps dan is alles gebaseerd op puur en alleen een korte zogeheten bio en een aantal foto’s. Wanneer je na een chatgesprek besluit om met elkaar af te spreken dan is dit eigenlijk pas de eerste indruk.

Uitgelicht: Speeddaten Eindhoven – Speeddateavond.nl

Indien je merkt dat het toch niet is wat je zocht of er een klik ontbreekt dan dien je het hele proces weer van voor af aan te beginnen. Dit werkt niet echt motiverend en soms zakt de moed je dan ook in de schoenen. Bij speeddating ligt dit echter anders, omdat je op een avond meerdere vrijgezellen ontmoet en je deze ook direct in “real life” kan ontmoeten en mee kan praten. Dit heeft als voordeel dat een eventuele vervolgdate een aanzienlijk grotere kans van slagen heeft, omdat je precies weet wat voor een vlees je in de kuip hebt.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust