Zoek

Je huis stylen: Tips & Tricks

Deel artikel

Als je graag je huis wilt stylen zijn er verschillende tips en tricks die je zou kunnen toepassen om het nog iets leuker te maken. Tips en tricks kunnen veel helpen als je zelf niet helemaal thuis bent in het stylen van een huis, maar wel erg graag wilt dat het er leuk uit ziet wanneer jij thuiskomt. 

Kies een stijl die je door het hele huis gebruikt

Het makkelijkste is om een stijl te kiezen en deze vervolgens zo goed mogelijk door het hele huis te volgen. Je zult zien dat er dan al veel meer een geheel ontstaat in huis, omdat het allemaal dezelfde stijl heeft. De stijl die je vervolgens wilt kiezen kan verschillen uit heel veel opties. Zo maak je bij de ene stijl meer gebruik van donkere kleuren en bij de andere gebruik je juist alleen maar hele lichte kleuren. Het verschilt heel erg wat je zelf mooi vind waar je dan voor moet kiezen. 

Een extra tip, wanneer jij een wat kleiner huis hebt wat niet heel veel natuurlijk licht heeft, is het waarschijnlijk een betere keuze om vooral lichte kleuren te gebruiken. Als je dit niet doet zou het al snel kunnen dat je een beetje een donker hol krijgt. Kijk daarom goed naar wat jij mooi vindt en wat goed bij jouw huis past als je een stijl kiest.

Investeer in mooie spullen

Wat ook een goeie tip is, is om een aantal mooie spullen te kopen en dit aan te vullen met verschillende andere spullen. Zo is een goede tip als je niet zo goed weet wat je wilt, begin met een comfortabele en simpele bank. Dan heb je die in ieder geval. Als je dan graag wat kleur wilt toevoegen kun je dit al gemakkelijk doen met een aantal sierkussens. Je zult zien dat dat het een heel stuk makkelijker maakt voor jezelf. 

Ook een mooi vloerkleed bijvoorbeeld zorgt al voor een hele goede sfeer in huis. Vaak zorgt een kleed er voor dat een huiskamer er al direct gezelliger uitziet, precies wat je graag wilt. Een voorbeeld van een kleed wat je zou kunnen kopen is een by boo vloerkleed.

Geef meer sfeer aan je huis met accessoires

Om ervoor te zorgen dat je huis wat sfeervoller wordt en wat persoonlijker kun je accessoires toevoegen in huis. Je kunt daarmee precies doen wat je zelf wilt. Het is wel aan te raden om ook in de accessoires een soort te kiezen waardoor alles nog steeds mooi bij elkaar past. Zo zou je kunnen gaan voor een soort beeld voor op de salontafel. Dit kan verschillen tussen heel veel dingen, tegenwoordig zie je veel vrouwenlichamen terug komen, maar je zou ook voor iets kunnen gaan wat wat minder uitgesproken is. Als je een by boo salontafel hebt kan het bijvoorbeeld heel mooi zijn om daar iets elegants op te zetten. Dit is omdat de tafels zelf vaak ook al een vrij elegante en chique uitstraling hebben. Je kunt er ook voor kiezen om dit juist te breken en er dan een houten beeld op te zetten.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust