Zoek

Je horloge verkopen op Marktplaats

Deel artikel

Ben je een groot horlogeliefhebber en ben je tot het inzicht gekomen dat je er toch iets te veel verzameld hebt? Een horloge verkopen is dat een goed idee. Zo zorg je ervoor dat je meer ruimte creëert waardoor je eventueel ook kunt gaan voor een ander exemplaar. Het verkopen is echter niet zo simpel als je denkt. Belangrijk is om gebruik te maken van een platform dat veel gebruikt wordt. Een goed voorbeeld daarvan is Marktplaats. Hoe je succesvol je horloge daarop verkoopt, leggen we graag aan je uit.

Zorg voor een omschrijving

Je begint natuurlijk eerst met het beschrijven van het horloge dat je te koop aanbiedt. Zorg ervoor dat je zo gedetailleerd mogelijk bent zodat een potentiële koper geen vragen meer heeft en wordt overtuigd. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven wat voor merk het betreft, welk model en welke bijzondere eigenschappen het heeft. Verder is ook belangrijk om te melden om welk materiaal het geeft en of er accessoires meegeleverd worden. Wees altijd eerlijk.

Maak goede foto’s

De foto’s die je gaat nemen van het horloge is misschien wel het belangrijkste onderdeel. Een eventuele koper kan daarmee direct zien in welke staat het horloge verkeerd. Het is van groot belang dat je ook zo veel mogelijk close-up foto’s maakt zodat alle details zichtbaar zijn. Denk aan de sluiting, de kast maar ook de wijzerplaat.

Wees vriendelijk in de communicatie

De kans is groot dat je te maken gaat krijgen met een heleboel onzin bieders of mensen die veel te veel vragen stellen. Zorg ervoor dat je altijd vriendelijk blijft, want je weet natuurlijk nooit wanneer iemand oprecht is geïnteresseerd of niet. Je wilt natuurlijk niet de kans mislopen om je klokje tegen je vraagprijs te verkopen! Geef altijd antwoord op de vragen die worden gesteld en wens men een fijne dag.

Liever niet je horloge verkopen aan een particulier? Dan kun je ook overwegen om langs te gaan bij een handelaar in horloges. Zoek bijvoorbeeld naar horloge verkopen Amsterdam om in contact te komen met een aantal bedrijven.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust