Zoek

Is schrijven nog modern?

Deel artikel

Vandaag de dag gebeuren heel erg veel dingen online. Mensen hoeven niet meer voor alle kleine dingen de deur uit. Boodschappen en kleding zijn makkelijk met 1 muisklik te bestellen en worden vervolgens snel bij je thuis bezorgt. Ook werken gaat tegenwoordig steeds meer online. Collega’s ontmoeten elkaar in online meetings in plaats van in het echt in een kantoor. Mensen maken dus steeds meer gebruik van hun computer of laptop. Het is een interessant vraagstuk om te bedenken of dit invloed heeft op de mate waarin mensen nog schrijven. Misschien schrijven mensen door het gebruik van laptops en computers tegenwoordig een stuk minder dan voorheen.

In de collegezaal

Een eerste voorbeeld waar mensen duidelijk minder schrijven dan voorheen is in de collegezaal. Op hogescholen of universiteiten zul je niet veel studenten tegenkomen die een luxe pen in hun tas hebben. Echter, wel zullen bijna alle studenten een laptop bij zich hebben. In de collegezaal heeft de laptop de overhand genomen over het ouderwetse pen en papier. Tijdens de hoorcolleges is het geluid van ijverig typende studenten onmisbaar. Als je een collegezaal rondkijkt zul je zien dat je meerderheid van de studenten een laptop voor zich heeft staan in plaats van een schrift en een pen.

Op de werkvloer

Ook op de werkvloer zal er minder worden geschreven dan voorheen. Verslagen worden door werknemers eenvoudig uitgetypt op een laptop. Het voordeel aan typen en een document digitaal hebben is dat het met een enkele muisklik gedeeld kan worden met wie het ook maar nodig heeft. Echter, een parker pen is op de werkvloer niet helemaal onmisbaar. Het schrijven van bijvoorbeeld een korte notitie of aantekening blijft op papier toch makkelijker dan op de laptop. Ook een korte boodschap richting een collega wordt vaak eerder geschreven en op papier doorgegeven dan getypt.

Een dagboek bijhouden

Ieder jong kind is waarschijnlijk wel ooit aan een dagboek begonnen. Bij het schrijven in een dagboek is een mooie en goed werkende pen natuurlijk vanzelfsprekend onmisbaar. Een mooie pen van cross zou hier bijvoorbeeld erg geschikt voor zijn. Niet alleen kinderen houden vaak een dagboek bij. Er zijn ook nog veel volwassenen die hun dagen bijhouden door middel van een dagboek. Veel mensen houden tegenwoordig ook zogenaamde dankbaarheidsboekjes bij. Daarin schrijven ze dagelijks over iets wat die dag gebeurd is waarover ze zich dankbaar voelen. Bij het bijhouden van zo’n soort boekje of een dagboek is een pen zeker weten onmisbaar.

Korte lijstjes maken

Er is nog een laatste punt waarbij een pen en papier sowieso handiger in gebruik is dan een laptop. Dit zijn de kleine lijstjes die iemand soms in het dagelijks leven maakt. Denk aan een boodschappenlijstje. Het is handig om een boodschappenlijstje te schrijven en mee te nemen naar de supermarkt. Wanneer je een boodschappenlijstje uit zou typen op de laptop zou dit een stuk minder makkelijk gaan. Ook to-do lijstje zijn makkelijk om op te schrijven in plaats van op een laptop uit te typen. Er zijn dus redenen genoeg om toch nog veel gebruik te maken van pennen en schrijven.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust