Search

Is elektrisch auto rijden duur?

Deel artikel

Steeds meer automerken hebben inmiddels een reeks elektrische auto’s in hun assortiment. Deze auto’s wisselen in prijsklasse maar zijn altijd nog duurder dan dezelfde variant op benzine of diesel. Als je enkel en alleen naar de aanschaf van een nieuwe auto kijkt, ja dan is elektrisch auto rijden dus duurder dan het rijden van een auto op fossiele brandstof.

Maar…. die kosten heb je snel terugverdiend door ermee te gaan rijden

Een elektrische auto is duurder in aanschaf door de elektromotor. Dit technische onderdeel in elektrische auto’s is nou eenmaal kostbaar. Maar daartegenover is het rijden met een elektrische auto vele malen goedkoper dan het rijden met een auto op diesel of benzine. Je kunt namelijk zeer goedkoop tanken ofwel opladen, daarbij betaal je geen wegenbelasting en als je de auto zakelijk rijdt ook een lagere bijtelling. Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig en ook op de kleine en grote beurten bespaar je aanzienlijk als je deze vergelijkt met een auto op fossiele brandstof. Bovendien mag je met een elektrische auto ieder centrum in omdat deze stil is en minder CO2 uitstoot veroorzaakt en dus ook nog eens gunstig is voor het milieu.

Maar wat als je geen geld hebt om een nieuwe elektrische auto te kopen?

Dan ga je er één leasen! Je rijdt een gloednieuwe elektrische auto, je geniet van alle voordelen en kostenbesparingen die het elektrisch rijden met zich meebrengt, maar je hebt geen hoge aanschafkosten. Op de vraag waar dit artikel mee begon, “is elektrisch auto rijden duur?” Is het antwoord in dit geval dus nee! Het leasen van een elektrische auto, is bereikbaar voor iedereen. Zowel ondernemers als consumenten kunnen en mogen een auto leasen. Je kunt voor een vast vooraf vastgesteld maandbedrag een elektrische auto leasen. Het enige dat je hoeft te betalen is het opladen van de accu, eventuele verkeersboetes en het kaartje voor de wasstraat en parkeermeter.

Zakelijke leasen of juist privé leasen

Voor zakelijk gebruik is het kiezen van een elektrische auto fiscaal zeer aantrekkelijk. In 2020 profiteer je nog van een bijtelling van 8%, dit wordt in 2021 12% maar is dan alsnog aantrekkelijk tegenover de bijtelling voor een auto op benzine of diesel, namelijk 22%. Als je privé een elektrische auto wilt leasen is dat ook mogelijk. Je hebt dan geen fiscale voordelen maar je kunt voor een klein bedrag per maand wel een gloednieuwe auto rijden zonder ook maar één enkele zorg. Je weet precies waar je aan toe bent. Defecten en schades aan je elektrische auto worden opgelost door de leasemaatschappij terwijl jij ondertussen gebruik maakt van een degelijke leenauto. Je hebt dus altijd goed vervoer wat er ook gebeurd.

De grootste keuze in elektrische leaseauto’s

Elektrischeautolease.nl heeft de grootste keuze in elektrische leaseauto’s van Nederland. Alle elektrische modellen die momenteel beschikbaar zijn staan in de vergelijker op de website. Daarnaast staan er ook al elektrische modellen op de website die in aantocht zijn. Zo heb je een compleet beeld van alle elektrische auto’s die beschikbaar zijn of beschikbaar worden. Je filtert op de eigenschappen die je belangrijk vindt bij een elektrische leaseauto. Binnen enkele muisklikken staan de modellen die bij jouw wensen passen op je beeldscherm.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust