Zoek

Interieurtrends

Deel artikel

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van huisinrichting. Op verschillende websites kun je rondkijken om inspiratie op te doen rondom deze trends, wanneer je van plan bent dit ook in je eigen huis door te voeren. Het toevoegen van nieuwe woonaccessoires kan al gelijk een heel ander uiterlijk aan de inrichting van je huis geven.

Wat dit jaar erg populair is, is het inrichten van je huis met dingen die allemaal tot dezelfde kleurgroep behoren, dit noemen ze ook wel tint-op-tint. Het maakt niet uit welke kleur je als basis kiest, het is vooral belangrijk dat het mooi bij je huis past. Vervolgens zorg je ervoor dat alles binnen deze kleurgroep valt. Dit creëert meer eenheid en geeft een knus, gezellig gevoel.

Nog een trend die we dit jaar veel terug hebben zien komen, is de urban jungle. Dit kan je eigenlijk vrij gemakkelijk creëren door je huis simpelweg vol te zetten met planten. Let er hierbij wel op dat het belangrijk is om deze planten goed te verzorgen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt, maar wel van een jungle sfeer houdt, kun je deze ook naar voren laten komen door bijvoorbeeld te kiezen voor groen behang met bladeren. Wat erg mooi staat bij deze stijl, zijn goudkleurige accessoires.

Ook ronde vormen zien we steeds populairder worden. Zo zijn er steeds meer mensen die liever een ronde eettafel dan de traditionele rechthoekige eettafel aanschaffen. Dit kun je ook terug laten komen in je huis door ronde spiegels op te hangen, ronde kussentjes op de bank neer te leggen of een rond vloerkleed in je woonkamer neer te leggen.

Tot slot zien we ook het vintage stijltje steeds meer. Hierbij ligt de nadruk vooral op zachte kleuren, vaak in combinatie met fluweel. Wanneer je dit in je huis toepast in combinatie met gouden accessoires, heeft jouw huis ineens een prachtige vintage look!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust