Search

Hygiënisch te werk gaan doe je op deze manier

Deel artikel

hygiënisch te werk gaan is in verschillende situaties van belang. Zo dien je bij kleine kinderen, ouderen en zieken extra voorzichtig te zijn. Om voor de optimale hygiëne op werk te komen, zijn er een aantal mogelijkheden. In dit artikel worden een aantal van deze mogelijkheden besproken.

Was je handen goed!

Er zijn een aantal virussen, schimmels bacteriën en parasieten die voor kwetsbare mensen erg gevaarlijk kunnen zijn. Om dit te voorkomen is het van belang dat je zorgt voor een goede hygiëne. Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat je regelmatig je handen wast. Zorg er hierbij voor dat je betrouwbare zeep gebruikt. Met de juiste zeep en regelmatig de handen te wassen, draag je minder snel iets schadelijks over.

Een mondkapje

Naast de handen wassen kan het ook erg goede helpen om een mondkapje te dragen. Tijdens de corona crisis is het dan ook in meerdere landen verplicht om een mondkapje te dragen. Dit omdat een mondkapje een gedeelte van de virussen tegenhoudt. Naast de corona pandemie wordt er in een aantal afdelingen van het ziekenhuis standaard gewerkt met een mondkapje. Mocht je momenteel niet beschikken over mondkapjes, dan kun je mondkapjes bestellen via het internet. Door de mondkapjes te bestellen, kost het aanzienlijk minder tijd.

Ga niet ziek naar het werk!

Een ander methode om voor een betere hygiëne op het werk te zorgen, is door zieke mensen thuis te laten. Hiermee voorkom je dat er een virus of de griep verspreidt wordt binnen het bedrijf. Voor zowel het bedrijf, als de desbetreffende werknemer levert het voordelen op. In veel bedrijven wordt hier nauwelijks rekening mee gehouden en gaan veel mensen die zich niet lekker voelen alsnog naar het werk. In sommige situaties zorgt dit ervoor dat er aan het eind van de week meer mensen binnen het bedrijf ziek zijn.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust