Search

Houten jaloezieën of bamboe jaloezieën?

Deel artikel

Ga je verhuizen of verbouwen? Of is het echt tijd om je oude rolgordijnen te vervangen? Dan kom je erachter hoeveel soorten raamdecoratie er eigenlijk zijn. Gordijnen, duo rolgordijnen, vouwgordijnen, Duette gordijnen, plissé gordijnen aluminium jaloezieën en houten jaloezieën.. Genoeg keuze! En dan heb je ook nog een verschil tussen standaard houten jaloezieën en bamboe jaloezieën. Keuzestress all over. Wij helpen je een handje. In dit blog lees je alles over de verschillende soorten houten jaloezieën.

Hout of bamboe: de verschillen en overeenkomsten

Het grootste verschil tussen houten en bamboe jaloezieën op maat is natuurlijk het materiaal. Bij houten lamellen wordt gebruik gemaakt van lindenhout, terwijl bij de bamboe jaloezieën gebruik gemaakt wordt van bamboe hout. Bamboe hout is een stuk dunner en lichter dan lindenhout. Dat zorgt ervoor dat de bamboe lamellen een stuk rustiger ogen in het interieur. Wil je juist een contrast toevoegen? Dan zijn houten jaloezieën perfect. Deze lamellen zijn net wat dikker en zwaarder. Perfect binnen een industrieel interieur!

Een ander verschil tussen deze twee soorten jaloezieën is de uitstraling van de lamellen. Lindenhout, dat gebruikt wordt voor de houten lamellen, is vaak egaal van kleur. Bamboe lamellen hebben een duidelijke houtnerf. Door de egale lamellen zijn houten jaloezieën in veel verschillende kleuren leverbaar. Bamboe jaloezieën worden zo min mogelijk bewerkt om zo de natuurlijke look te behouden. Dat betekent wel dat er net iets minder keuze in kleur is.

Zo kies je de juiste soort voor jouw interieur

Zoals je hierboven al kon lezen, zijn er genoeg verschillen en overeenkomsten. Beide stralen namelijk luxe uit. Wil je een rustige uitstraling creëren? Ga dan voor bamboe lamellen. Wil je juist wat meer pit aan je woonkamer, werkkamer of slaapkamer toevoegen? Dan zijn houten jaloezieën op maat de perfecte keuze. En dan moet je ook nog de kleur kiezen.. Gelukkig kan je op deze website gratis kleurstalen aanvragen. Die kan je dan thuis vergelijken, zodat je precies de juiste kleur voor jouw woning kiest.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust