Search

Hoekbank kopen? Leest eerst dit artikel!

Deel artikel

Het kopen van een hoekbank is natuurlijk iets waar je lang naar uitkijkt, maar wist je al dat ruim 33% van de mensen een verkeerde bank koopt? Dat is natuurlijk zonde en om deze reden zullen we in dit artikel kort stilstaan bij een aantal factoren die van belang zijn als jij op het punt staat om een hoekbank kopen. Hierdoor weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan als je de bank geleverd krijgt.

Hoekbank kopen? Let op de vorm van de bank

Bij een hoekbank kopen is het van belang dat je eerst kijkt waar je de hoekbank wilt plaatsen. Een hoekbank heeft over het algemeen een lange zijde. Het is goed om te kijken of je deze aan de linker of rechterkant wilt hebben. Als je namelijk links geen plek hebt en je krijgt een links model, dan is dit erg zonde. Om deze reden is het altijd goed om dit te controleren. Als dubbelcheck is het ook fijn om de afmetingen te controleren. Je wilt er immers voor zorgen dat er voldoende ruimte is om nog te kunnen lopen. Meet daarom altijd de betreffende ruimte. Vind jij het lastig om dit in te schatten? Maak dan een foto en laat de ruimte aan een specialist zien waar jij een hoekbank wilt kopen. Hierdoor weet je zeker dat je niet voor verrassingen te staan komt.

Het kiezen van de juiste stof

Bij een hoekbank kopen is het van belang dat je ook naar de stof kijkt. Wanneer we kijken naar hoekbanken, dan zien we dat de banken voornamelijk van stof of microleder zijn. Elke stof heeft zo zijn voordelen en daarom is het altijd goed om jezelf hierin te verdiepen. Denk bijvoorbeeld aan vlekken. Als je een koffievlek in een stoffen bank krijgt, is deze veel moeilijker weg te halen dan een koffievlek op een leren bank. Hierbij is het wel goed om te vermelden dat een bank van leer meer kost. 

Het kiezen van poten

Bij een hoekbank kopen is het ook van groot belang om te kijken naar de poten. Enerzijds moet dit aansluiten met de rest van de stijl in de woning en anderzijds heeft elke poot zo zijn voordelen. In het algemeen kun je kiezen uit kunststof, metaal, hout of siede poten. Hierbij is het nog wel aan te raden om zachte kussentjes aan te schaffen als je een hoekbank koopt met metalen poten. Je wilt immers voorkomen dat de poten van jouw toekomstige hoekbank krassen achterlaten op jouw prachtige houten vloer.

Let op de levertijd

Tot slot is het van groot belang om goed rekening te houden met de levertijd. Over het algemeen moet je enkele weken wachten voordat je kunt genieten van jouw toekomstige hoekbank. Om deze reden is het altijd verstandig om van tevoren te informeren als het gaat om de levertijd. Het is namelijk erg vervelend als je jouw hoekbank binnen een week verwacht terwijl je in werkelijkheid vier weken moet wachten.

Bij De Ruijtermeubel zijn showroommodellen al binnen 2 weken leverbaar!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust