Zoek

Hoe werkt een haartransplantatie

Deel artikel

De ouderdom, daar zit natuurlijk eigenlijk niemand op te wachten. Hoewel ouder worden samen gaat met veel mooie herinneringen die in alle jaren gemaakt worden, brengt dit zowel mentaal als fysiek ook veel problemen met zich mee. Mentaal ga je er op achteruit en zorgt dit er bij veel mensen voordat ze verschillende dingen gaan vergeten. Fysiek kun je vaak en nog meer dingen merken dat je ouder wordt. Ten eerste ben je sneller moe en gaat je conditie er op achteruit. Daarnaast krijg je natuurlijk rimpels, gaat je huid wat meer hangen en worden je haren grijs of wordt je zelfs kaal. Op late leeftijd vinden veel mensen het niet heel erg dat ze hun haren verliezen, omdat dit nou eenmaal bij ouderdom hoort. Bij sommige mensen, in specifiek mannen, vallen de haren al op een stuk jongere leeftijd uit.

Hierdoor kun je natuurlijk erg onzeker worden. Gelukkig kun je wanneer dit het geval is een haartransplantatie nemen. Hoewel veel mensen wel eens before en after foto’s van een haartransplantatie hebben gezien, blijft het toch wat vaag wat dit precies is en hoe het werkt. In dit artikel kun je alles lezen over een haartransplantatie.

Wat is een haartransplantatie

Kort gezegd wordt er bij een haartransplantatie een haarzakje bij een erg behaarde plek weggehaald en wordt deze geplaatst op de plek waar je graag meer haar wilt hebben. Wanneer dit haarzakje op een goede manier wordt teruggezet, zal het gewoon haar blijven produceren. Op deze manier heb je weer haar op plekken waar je dit van jezelf niet meer hebt of nooit hebt gehad.

Verschillende technieken voor een haartransplantatie

Hoewel het principe van een haartransplantatie hetzelfde blijft, zijn er verschillende technieken om dit uit te voeren. De twee voornaamste technieken zijn de FUE-methode en de FUT-methode. Het grootste verschil hier tussen is de manier waarop het haarzakje wordt weggehaald. Bij zowel de FUE-methode als de FUT-methode wordt het haarzakje op de gewenste plek geplaatst door middel van de slit-techniek.

FUT-methode

Een groot voordeel aan de FUT-methode, is dat het litteken bijna niet te zien is met het blote oog. Dit komt doordat het sneetje dat gemaakt wordt om het haarzakje te verwijderen wordt gehecht door middel van tricho closure. Een ander voordeel van deze methode is dat hiervoor je haar niet afgeschoren hoeft te worden en er ontzettend veel haarzakjes op dezelfde dag weg kunt halen. Omdat er dus wel een sneetje wordt gemaakt om het haarzakje te verwijderen, blijft er wel altijd de kans dat er een litteken bestaat. Je kunt eventueel ook kijken naar een PRP behandeling, wat ook een behandeling voor haargroei is.

FUE-methode

De FUE-methode wordt ook wel de haarstamcel transplantatie genoemd. Bij deze haartransplantatie methode worden de haarzakje eerst voorzichtig losgemaakt met een punch. Een punch kun je eigenlijk vergelijken met een appelboor waarmee het haarzakje weg wordt gehaald. Het grootste voordeel hiervan is dat het geen littekens achterlaat. Dit is natuurlijk erg fijn als je haren kort geschoren zijn. Voor deze behandeling zelf moet je haar sowieso kort worden geschoren, dit is voor veel mensen wel een nadeel. Ook kun je met de FUE-methode minder haarzakjes per dag verwijderen in vergelijking met de FUT-methode

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust