Zoek

Hoe verloopt een liposuctie behandeling precies?

Deel artikel

Wanneer er ook op jouw lichaam sprake is van plaatselijke vetophopingen kan dat er in de praktijk zomaar voor zorgen dat je geconfronteerd wordt met de nodige, vervelende gevoelens. Gelukkig bestaan er tal van verschillende manieren om hier verandering in te brengen. Zo kan je er uiteraard voor kiezen om te gaan sporten en op je voeding te letten, maar wat wanneer dit (onvoldoende) blijkt te werken? In dat geval is het eveneens een mogelijkheid om ervoor te kiezen om een zogenaamde liposuctie behandeling te ondergaan. Is het voor jou niet helemaal duidelijk hoe zo’n dergelijke behandeling in de praktijk precies verloopt? Blijf dan vooral zeker nog even verder lezen!

Algehele verdoving is niet langer noodzakelijk

Bij het laten uitvoeren van een liposuctie behandeling was het in het verleden absoluut noodzakelijk om dit te laten doen onder algehele narcose. Dat bracht op zich uiteraard reeds de nodige risico’s met zich mee. Door de vernieuwing die deze behandeling heeft ondergaan behoort dat echter gelukkig tot het verleden. Vandaag de dag is het dan ook zo dat je hier niet langer rekening mee dient te houden.

De liposuctie behandeling welke vandaag de dag bestaat luistert naar de naam ’tumescente liposuctie’. Het betreft hier een techniek welke het levenslicht zich aan het einde van de jaren ’90 in de Verenigde Staten. Niet alleen is het zo dat deze nieuwe behandeling het mogelijk maakt om ze uit te laten voeren onder plaatselijke narcose, bovendien is het ook nog eens zo dat het risico op weefselschade een flink stuk kleiner is geworden. Bijkomend is het eveneens zo dat er niet langer sprake is van een erg lange herstelperiode.

Wanneer is een liposuctie behandeling voor jou interessant?

Het laten uitvoeren van een liposuctie behandeling kan op verschillende momenten de moeite waard zijn om te overwegen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er sprake is van een plaatselijke vetophoping op je lichaam. Voor heel wat mensen geldt dat ze nog steeds het vermoeden hebben dat dergelijke vetophopingen altijd aangepakt kunnen worden door te sporten en / of door te diëten, maar dat is in de praktijk beslist niet correct, integendeel. Uiteraard kunnen deze zaken zeer belangrijk en interessant zijn, maar daar staat tegenover dat ze niet altijd succesvol zijn met alle potentiële problemen of gevolgen van dien. Indien jij deze vetophopingen niet aangepakt krijgt kan het dan ook een zeer interessante optie zijn om te kiezen voor een liposuctie behandeling.

Welke onderdelen van je lichaam kunnen worden aangepakt met een liposuctie behandeling?

Tevens een belangrijke vraag die in de praktijk zeer vaak weerklinkt heeft te maken met de onderdelen van het lichaam die aangepakt kunnen worden tijdens een liposuctie behandeling. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat dit eigenlijk geldt voor het overgrote merendeel van de onderdelen van je lichaam. Denk hierbij dus met andere woorden niet alleen maar aan de buik, maar wat ook te denken van de bekende love handles evenals de benen en de binnen? Zelfs de onderkin kan op deze manier worden aangepakt. Ben je van plan om een borstverkleining uit te laten voeren? Dan kan er ook hiervoor een beroep worden gedaan op de mogelijkheden die liposuctie meebrengt.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust