Zoek

Hoe omgaan met inflatie? Enkele eenvoudige manieren

Deel artikel

De kosten van levensonderhoud stijgen altijd. Dat heet inflatie en het is een zeer reële factor waarvan u zich bewust moet zijn als u zo comfortabel mogelijk wilt leven. Hoewel niet veel mensen enthousiast zijn over het feit dat ze dagelijks meer moeten betalen voor dingen, is het een feit, en we moeten er allemaal mee omgaan. Hoe kunt u omgaan met inflatie? Simpel: door te begrijpen hoe het werkt en manieren te vinden om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Lees verder voor enkele nuttige tips over hoe u de kosten van levensonderhoud kunt beheersen, zodat uw financiën niet onder de inflatie lijden.

Weet de basis van inflatie

Voordat u op zoek gaat naar manieren om uw uitgaven te verlagen, is het belangrijk om te begrijpen hoe inflatie uw uitgaven beïnvloedt. Dat wil niet zeggen dat u uw uitgaven niet kunt verlagen, maar u kunt dat beter doen als u weet wat inflatie is en hoe het werkt. De consumentenprijsindex (CPI) is een statistiek die de prijsverandering meet van een mandje goederen en diensten die gewoonlijk door een bepaalde groep mensen in het land worden gekocht. Als bijvoorbeeld de prijs van een bepaald goed met 3% stijgt, maar de hoeveelheid goederen in het mandje blijft gelijk, dan is er sprake van inflatie.

Weet hoe u uw investeringen kunt benutten

Wanneer u belegt in een beleggingsfonds, pensioenfonds of exchange-traded fund, neemt u een berekend risico dat de waarde van uw belegging zal stijgen. In veel gevallen is de stijging van de waarde van een belegging gekoppeld aan de inflatie. Dus als de prijs van een artikel stijgt, wordt het duurder en is er dus een lager bedrag nodig om het artikel te kopen. Dit betekent dat als de prijs stijgt, het bedrag dat u verdient ook daalt, omdat u nu minder verdient. U kunt zich hiertegen indekken door te investeren in beleggingen die in waarde dalen, zoals goud en obligaties die aan de Amerikaanse dollar zijn gekoppeld. Als de koers van de dollar stijgt, daalt de waarde van de belegging.

Geef niet onnodig geld uit

Als u een vast inkomen hebt, zult u onvermijdelijk te maken krijgen met inflatie, maar dat betekent niet dat u het moet accepteren. Er zijn veel manieren waarop u uw uitgaven kunt beperken zonder de kwaliteit van uw leven op te offeren. – Houd uw dagelijkse uitgaven in de gaten. Maak een lijst van alles waar u dagelijks geld aan uitgeeft en probeer het aantal dingen dat u koopt te verminderen. Bijvoorbeeld, als je €50 per maand uitgeeft aan boodschappen, probeer dan te bezuinigen tot €45. – Subsidieer bepaalde uitgaven. Als bepaalde zaken een noodzaak zijn geworden in je leven, probeer dan manieren te vinden om ze minder duur te maken. Als je bijvoorbeeld elke maand een bepaald bedrag moet betalen voor je internet- en telefoonrekeningen, probeer dan goedkopere opties te vinden. – Draag bij aan een pensioenfonds. Draag zoveel mogelijk bij aan uw pensioenfonds, omdat het geld dat u bijdraagt een laag, maar gestaag, rendement oplevert. Zo bent u beter voorbereid op de stijging van de kosten van levensonderhoud als die zich voordoet. – Verbeter uw huis. Verricht eventuele renovaties of verbeteringen aan uw huis die het bedrag dat u moet betalen zullen verlagen. Denk hierbij aan het opknappen van het dak of het renoveren van de tuin. – Winkel bij kringloopwinkels. Kringloopwinkels kunnen een geweldige manier zijn om kwaliteitsartikelen te krijgen tegen zeer lage prijzen. Zorg ervoor dat je de houdbaarheidsdata controleert en zorg ervoor dat ze nog in goede staat zijn voordat je ze koopt.

Blijf flexibel

Last but not least, blijf niet hangen in de gedachte dat je je bepaalde dingen niet kunt veroorloven. Dat is niet het geval. Zolang je je uitgaven blijft beperken, zul je je altijd kunnen veroorloven wat je wilt. Je moet alleen flexibel genoeg zijn om je levensstijl aan te passen. Het goede nieuws is dat u beter voorbereid bent als de inflatie toeslaat.

Bron: www.bizztrends.nl

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust