Zoek

Hoe maak je de tuin winterklaar?

Deel artikel

Voor een groot deel van de mensen in Nederland is het ieder jaar weer lastig om de tuin winterklaar te maken. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Is het voor jou op dit moment ook nog niet helemaal duidelijk hoe je jouw tuin nou op een goede manier in kunt richten? Dan hoef je jezelf hier natuurlijk niet voor te schamen. Er zijn namelijk allerlei verschillende manieren waarop je jouw tuin winterklaar kunt maken, dus dit maakt het erg verwarrend. Allereerst zou je eens kunnen kijken naar de huidige bloemen en planten in jouw tuin. Ook kun je eens kijken naar de rest van jouw tuin en vervolgens kun je een plan gaan maken om alles winterklaar te maken.

Een plan voor de bloemen en planten

Wanneer je jouw tuin winterklaar wilt gaan maken, is het verstandig om er rekening mee te houden dat je dit op allerlei verschillende manieren kunt doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de bloemen en planten winterklaar te maken met behulp van een goed plan. Het is van belang om op het internet te kijken hoe je de verschillende bloemen en planten in jouw tuin nou eigenlijk winterklaar moet maken. Vervolgens kun je een plan maken om deze werkzaamheden uit te gaan voeren. Het is echter wel belangrijk om alles goed in te plannen, hierdoor voorkom je dat jouw bloemen en planten onverhoopt doodgaan door een verkeerde aanpak. Probeer de planten in de houten plantenbak van Intergard dus niet allemaal tegelijk te snoeien, maar zorg ervoor dat je iedere plant op het juiste moment snoeit.

Het maaien van het gras

Heb je een grasmat in jouw tuin? Dan is het erg belangrijk om deze goed te maaien voordat de winter begint. Gras groeit pas als de temperatuur hoger is dan 15 graden. Dit houdt in dat de kans klein is dat het gras in de winter zal groeien. Probeer er dus voor te zorgen dat het gras voorafgaand aan de winter netjes gemaaid wordt. Je moet hier immers het gehele jaar naar kijken zonder dat het gras nog kan groeien.

Het reinigen van de tegels

Het klaarmaken van de tuin kan erg veel tijd kosten. Zorg er dus voor dat je hier op tijd mee begint. Wanneer je begint met het winterklaar maken van jouw tuin, is het ook verstandig om de tegels in de tuin schoon te spuiten. De kans is erg klein dat je dit in de winter wilt gaan doen, maar als je het voor de winter al doet, kijk je het gehele seizoen tegen frisse tegels aan.

Geen tijd om zelf te snoeien?

Helaas bestaat de kans dat je zelf geen tijd hebt om in de tuin te gaan werken. Als dit het geval is het is het wel van belang dat de tuin alsnog winterklaar gemaakt wordt. Dit zou je kunnen doen met behulp van een expert. De kans is groot dat je een tuinman kunt vinden die jouw graag zou willen helpen bij het winterklaar maken van de tuin.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust