Zoek

Hoe kan een advocaat bestuursrecht mij helpen?

Deel artikel

Het bestuursrecht is een tak van de rechten die gaat over overheidsbeslissingen. Dit soort besluiten kunnen vaak heftige gevolgen met zich meebrengen voor burgers. Vaak voelt men zich bovendien machteloos om tegen de overheid in te gaan. Dit is echter nergens voor nodig, want met een advocaat gespecialiseerd in bestuursrecht, heeft u wél een poot om op te staan. Wij vinden voor u de beste oplossing en laten het nooit zomaar zitten bij een besluit wat tegen uw wensen in gaat. In deze blog lees je waar een advocaat bestuursrecht u allemaal mee kan helpen. 

Gemeentelijke beslissingen

Een gemeentelijke beslissing gaat vaak over bijvoorbeeld woonsituaties of grondgebied. Ook kan dit gaan over aanvragen die u heeft ingediend, maar die zijn afgewezen, en waar u het niet mee eens bent. Wij kijken graag met u meer wat uw opties zijn.

DUO

Duo staat voor Dienst Uitvoering en Onderwijs. Dit is het instituut waarbij je bijvoorbeeld geld kan lenen als u student bent, en waarmee u toeslagen kan aanvragen voor tijdens uw studententijd. Bent u het niet eens met een beslissing van DUO dan kunnen wij u daar verder mee helpen, zodat u zonder financiële zorgen uw diploma kan behalen.

Bestuurlijke boete

Heeft u een bestuurlijke boete gekregen waarvan u vindt dat die onterecht is, dan kan een advocaat bestuursrecht u hierbij helpen. Let wel op dat u op tijd aan de bel trekt bij dit soort bestuurlijke boetes, want komt vaak heel veel bij kijken omdat dit aan te vechten. 

Sociaal zekerheidsrecht

Bent u ziek geworden, met pensioen of plots werkloos? Dan heeft Nederland over het algemeen een heel fijn sociaal vangnet. Toch kan het zijn u niet altijd even positief bent over dit vangnet, of dat u van mening bent dat u ergens recht op heeft terwijl u het niet toegewezen krijgt. Wij kunnen u helpen om dit uit te pluizen en te zorgen dat u alle toeslagen en uitkeringen krijgt waar u wettelijk recht op heeft.
Bent u op zoek naar een betrouwbare partij om dit soort problemen samen met u op te lossen, dan staan wij, Servaas advocaten, altijd voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag een adviesgesprek aan om uw opties te bespreken.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust