Zoek

Het poloshirt: welke stijl kies je?

Deel artikel

Poloshirts zijn helemaal terug van weggeweest. Zo snel als de polo’s tijdelijk uit het straatbeeld zijn verdwenen, zo snel zijn ze ook weer terug. Zowel de jongere als de oudere generatie draagt weer volop polo’s bij diverse gelegenheden. Niet alleen als onderdeel van een vrijetijdsoutfit, maar ook als zakelijke outfit is een polo steeds meer geaccepteerd. Hieronder meerdere stijlen voor het dragen van een polo waar je uit kunt kiezen.

Wat is een polo?

Een polo is simpelweg een soort net T-shirt met een voorgevormde kraag eraan. Een polo kun je ook dragen als onderdeel van een zakelijke outfit, waarbij je dat bij een normaal T-shirt niet snel zult doen. Polo’s bestaan al heel lang en de geschiedenis ervan gaat al vele jaren terug. Oorspronkelijk zijn deze type shirts ontworpen om te dragen tijdens belangrijke tenniswedstrijden. Zo liepen de spelers er toch netjes bij, maar konden ze zich nog wel vrij bewegen tijdens de wedstrijd. 

Pasvorm 

Bij een poloshirt is het van belang dat je kiest voor een model en maat die goed bij je past. Heb je een slank figuur? Dan vormen slim fit, getailleerde poloshirts een goede aanvulling op je kledingkast. Heb je een wat gezetter figuur? Kies dan voor een polo die iets langer valt, waardoor je buik minder opvalt. Ook kun je dan beter kiezen voor een donkere kleur, zodat je buik nog minder opvalt. Doe de kraag van je poloshirt niet omhoog en draag een polo ook niet in je broek. Bij Genti.clothing zijn polo’s verkrijgbaar in diverse modellen, kleuren en maten. 

Als vrijetijdskleding

Je kunt een polo prima dragen in je vrije tijd. Zeker in de zomer is het leuk als je kiest voor een gekleurde polo in combinatie met een korte broek en sneakers of slippers. Wil je graag netjes voor de dag komen in de zomer en je bruine tint extra goed uit laten komen? Kies dan voor een wit poloshirt in de zomer. Luxe polo’s voor heren kun je eenvoudig online aanschaffen. 

Als zakelijke kleding

Een poloshirt wordt in de zomer beschouwd als een kledingstuk dat aan kan naar kantoor. Het voelt niet alleen veel luchtiger aan dan een overhemd, maar het staat ook nog eens een stuk vlotter, zeker bij de juiste pasvorm. Heb je een formeler feestje of een zakelijke meeting tijdens de warme dagen? Kies dan voor een donkerdere kleur polo in combinatie met een pantalon en loafers of sneakers. Deze business-casual outfit wordt bij de meeste kantoren tegenwoordig geaccepteerd.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust