Search

Het luxueuze aspect van bamboe jaloezieën

Deel artikel

Jaloezieën zijn een bijzonder populaire vorm van binnenzonwering. Door de jaren heen is het ook mogelijk geworden om een keuze te maken uit tal van verschillende materialen voor wat het aankopen van jaloezieën betreft. In eerste instantie waren het vooral de houten jaloezieën die bij veel mensen goed in de smaak vielen. Tegenwoordig is het echter mogelijk om een variant aan te kopen die over een nog warmere en meer luxueuze uitstraling beschikt. Het gaat hierbij uiteraard om de speciale bamboe jaloezieën. Ook aan dergelijke jaloezieën zijn heel wat interessante voordelen verbonden waar we je graag kennis mee laten maken.

             Een warme en luxueuze uitstraling gegarandeerd

Eén van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen ervoor kiezen om gebruik te maken van bamboe jaloezieën is terug te vinden in het feit dat ze over een zeer warme uitstraling beschikt. Deze warme uitstraling zorgt ervoor dat er een bepaald gevoel van sfeer en gezelligheid wordt gecreëerd. Om de warme uitstraling van bamboe bij jaloezieën nog wat extra kracht bij te zetten wordt er doorgaans voor gekozen om deze te behandelen met een speciale beits met matte afwerking. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke structuur van de bamboe goed zichtbaar blijft terwijl de jaloezieën meteen ook nog een stuk duurzamer worden. De beits is bovendien steeds aan te kopen in verschillende natuurtinten.

             Een aanzienlijk lichter gewicht

In vergelijking met heel wat andere soorten jaloezieën is het zo dat bamboe jaloezieën over een aanzienlijk lichter gewicht beschikken. Niet alleen zijn de lamellen van bamboe jaloezieën heel wat lichter en dunner, daarnaast is ook de zogenaamde pakkethoogte behoorlijk wat kleiner. Dit zorgt ervoor dat ze bijzonder geschikt is om op te hangen boven een deur of raam. Het beperkte gewicht waar bamboe jaloezieën over beschikken zorgt ervoor dat zelfs de bredere varianten zeer eenvoudig te bedienen zijn.

             Bamboe jaloezieën zijn gegarandeerd kindveilig

Zijn er bij jou thuis kleine kinderen? In dat geval spreekt het voor zich dat je altijd rekening zal willen houden met hun veiligheid. Op dit vlak kan er alleen maar worden gesteld dat bamboe jaloezieën ook op vlak kindvriendelijkheid heel interessant kunnen zijn. Op het ogenblik dat je maatwerk exemplaren gaat bestellen is het evenwel altijd interessant om ervoor te kiezen om het zogenaamde bedieningskoord in te laten korten. Op die manier voldoen de jaloezieën ook meteen aan de aangescherpte wetgeving voor kindveiligheid van de Europese Commissie. In principe wordt het aangeraden bij kinderen tot aan de leeftijd van 3,5 jaar om gebruik te maken van een bedieningskoord welke zich ten minste 1,5 meter van de grond bevindt.

             Een meerwaarde voor in elke woning

Ongeacht waarom je er nu precies voor kiest om bamboe jaloezieën aan te kopen, je zal altijd kunnen vaststellen dat ze een interessante meerwaarde voor je interieur zullen betekenen. Dit niet alleen omwille van hun uitstraling, maar ook omwille van het duurzame karakter waarover ze beschikken. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je zowel op kwalitatief als op visueel vlak op zoek bent naar interessante jaloezieën om in je woning te plaatsen is het meer dan de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van bamboe jaloezieën.

Van bamboe tot houten jaloezieën, Doe Het Budget is de place to be.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust