Zoek

Het juiste mondkapje kopen voor uw situatie

Deel artikel

Een mondkapje kopen is een erg belangrijke aankoop. Het dragen van een mondkapje beschermt je namelijk tegen het corona virus en het voorkomt ook dat jij mogelijk andere in jouw omgeving besmet met het virus. Wanneer jij een mondkapje gaat kopen is het daarom erg belangrijk dat je kies voor de juiste maat, het juiste materiaal en het juiste merk mondkapje. 

Wat voor stoffen mondkapje moet je aanschaffen?

Over het algemeen wordt er aanbevolen om een mondkapje te kopen die voorzien zijn van een dubbele laag strak geweven en ademende stof. Materialen zoals katoen of quilt zijn daardoor een goede optie om te overwegen. Als het om stoffen mondkapjes kopen gaat, bieden dubbellaagse bedekkingen een betere bescherming dan enkellaagse stoffen bedekkingen. Mondkapjes die gemaakt zijn uit te veel lagen kunnen echter de ademhaling belemmeren, wat de functie van een mondkapje tegen kan gaan. 

De juiste pasvorm in een mondkapje vinden

Tijdens het kopen van een mondkapje is het belangrijk om niet alleen het materiaal in overweging te nemen, maar ook de pasvorm. Wat de vorm van een mondkapje betreft wordt het aangeraden om gewoon een mondkapje te kopen die bij jouw gezicht past en die je niet zal dwingen om het voortdurend aan te passen. Het moet goed maar comfortabel tegen de zijkant van het gezicht passen en de neus en de mond moeten volledig bedekt worden. Sommige stoffen mondkapjes zijn gemaakt met verstelbare banden bij de oren zodat jij zelf in staat bent om de lengte en behaaglijkheid van het masker aan te passen. Als jij een mondkapje koopt die te lange bandjes heeft en niet geleverd is met verstelbare riemen, kan je altijd zelf een knoop maken in de lus om de pasvorm aan te passen.

Waarom kan je niet een stoffen doek gebruiken als mondkapje?

Ondanks dat iedere vorm van bescherming beter is dan niets, wordt het niet aangeraden om stoffen doeken te gebruiken als mondkapjes. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de stoffen doek niet dezelfde pasvorm zal bieden als een mondkapje. Het is dus belangrijk dat jij een mondkapje koopt die specifiek bedoeld is voor de situatie waarin je zich bevindt. Doordat een stoffen doek ook vaak een stuk groter en zwaarder is dan een mondkapje, zal de drager ook vaker geneigd zijn om de stoffen doek aan te raken, aan te passen en te corrigeren, wat meer risico op besmetting geeft. Als je van plan bent om een stoffen mondkapje te kopen en je op zoek bent naar een goed adres om dit te doen, is Podobrace.nl een aanrader.

Andere belangrijke feiten over het mondkapje

Als jij een mondkapje gaat kopen om te dragen tijdens een uitstapje, zorg dan altijd dat je bewust bent wat de binnen- en buitenkant van het mondkapje is. Dit zorgt ervoor dat je niet per ongeluk de mogelijk besmette kant op jouw mond plaatst. Raak een mondkapje alleen aan bij de bandjes en was, of desinfecteer, de handen voor en na het aanraken van het mondkapje. Kinderen onder de 2 jaar hoeven geen stoffen mondkapjes te dragen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust