Zoek

Het beroep vrachtwagenchauffeur

Deel artikel

Overal zien we vrachtwagens rijden. Vrachtwagens transporteren goederen van a naar b. Een vrachtwagenchauffeur is een persoon die een vrachtwagen bestuurt, vaak op lange afstanden, om goederen of materialen te vervoeren. Vrachtwagenchauffeurs rijden doorgaans in grote, zware voertuigen die niet gemakkelijk door menselijke werknemers kunnen worden vervoerd. Vrachtwagenchauffeurs gebruiken grote vrachtwagens die kunnen variëren van 2 tot 7 ton en meer dan 80.000 pond (36 ton) wegen. Vrachtwagenchauffeurs moeten fysiek fit zijn, grote ladingen vracht met grote vaardigheid kunnen hanteren en soms zelfs mechanische apparaten zoals hydraulische vijzels of vorkheftrucks gebruiken voor sommige moeilijke manoeuvres

Vrachwagenchauffeurs
Chauffeurs zijn de ruggengraat van de vrachtwagenindustrie. Zonder hen zou deze industrie ophouden te bestaan. Als gevolg hiervan moeten chauffeurs een hoog kennis- en vaardigheidsniveau hebben om zichzelf tijdens het rijden veilig te houden. Volgens Statista zal de wereldwijde populatie vrachtwagenchauffeurs de komende 10 jaar (2017-2027) naar verwachting met 27% groeien. Dit betekent dat iedereen op zoek is naar meer gekwalificeerde chauffeurs met ervaring in het besturen van grote vrachtwagens. Als je vrachtwagenchauffeur wilt worden, heb je een D-rijbewijs nodig. Deze kun je halen bij een rijschool die dit aanbiedt, zoals Rijschool Hendriks.

Het rijbewijs
Het rijbewijs is een vorm van identificatie die helpt bij het vaststellen van de identiteit van een persoon. Het helpt ook bij het bewijzen van de leeftijd, het staatsburgerschap en de status van iemand die van het ene rechtsgebied naar het andere reist.

Rijbewijzen worden doorgaans uitgegeven door staats- of lokale overheden en vervolgens geaccepteerd door andere staten of landen voor doeleinden zoals grensoverschrijding of het rijden op snelwegen.

Verschillende rechtsgebieden hebben verschillende vereisten voor het verkrijgen van een rijbewijs. Sommige jurisdicties vereisen dat mensen ten minste 16 jaar oud zijn om een vergunning te krijgen, terwijl andere een leeftijd tot 12 jaar kunnen stellen. Deze eisen worden ook bepaald door het type rijden dat met het rijbewijs zal worden toegestaan. De Verenigde Staten geven rijbewijzen uit die onbeperkt rijden op alle openbare wegen toestaan, maar andere landen geven rijbewijzen uit die alleen op specifieke soorten voertuigen rijden.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust