Zoek

Grote reis maken? Dit mag je niet vergeten

Deel artikel

Super tof als je voor een langere periode op reis gaat. Je kunt veel verschillende plekken zien, culturen zien en leren van andere mensen. Gaaf als je hier van houdt. Een grote reis maken is niet zomaar. Iets je moet de nodige dingen regelen en aanvragen. Maar welke dingen mag je absoluut niet vergeten als je een grote reis gaat maken? Hieronder drie dingen die je absoluut niet mag vergeten.

Paspoort

Misschien wel het belangrijkste om mee te nemen als je van plan bent om op reis te gaan: je paspoort. Een identiteitsbewijs kan ook, mits je niet buiten Europa reist. Wil je bijvoorbeeld naar Afrika of Australië? Dan is het belangrijk dat je een geldig paspoort hebt. Let er ook op dat je paspoort niet binnenkort afloopt. Wanneer je paspoort is verlopen en je in het buitenland bent, kun je niet terugreizen en kun je fixe boetes oplopen. Super zonde! Vooral als je dit had kunnen voorkomen als je dit van tevoren had geregeld.

Een goede betaalpas

Iets wat ook erg belangrijk is om mee te nemen als je op reis gaat is een goedwerkende betaalpas. Dit kan bijvoorbeeld een kredietkaart zijn. Een kredietkaart is in sommige landen zelfs verplicht om te hebben. Het is dus slim om hier van tevoren naar te kijken.

EHBO-setje

Eigenlijk is dit altijd wel handig. Een EHBO-set kun je eigenlijk altijd wel gebruiken. Of je dit nou zelf nodig hebt of iemand anders in nood dat maakt niet uit. Het is juist fijn als je iemand anders kan helpen als hij of zij dit zelf niet bij de hand heeft. Regel dus dat je altijd een EHBO-set in je tas hebt zitten. Tegenwoordig heb je ook hele kleine setjes dus die passen vrijwel in iedere tas.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust